De AfhaalBieb is terug!

Tijdens de coronamaatregelen bedacht de Bibliotheek Noord-Veluwe de AfhaalBieb. Hiermee was het voor de bibliotheek mogelijk om leden, ondanks de sluiting, toch van boeken te kunnen voorzien. Deze service van de bibliotheek werd enorm gewaardeerd zoals bleek uit de enthousiaste reacties van de leden. Daar wordt de AfhaalBieb nu weer opgestart.

Laat je verrassen
“Er kwamen zulke leuke, ontroerende en hartelijke reacties binnen over de AfhaalBieb. Leden waren blij dat ze toch konden lenen en lieten zich graag verrassen door de door medewerkers gekozen boeken.” Directeur Hetty van de Weg zocht daarom naar een manier om de AfhaalBieb in te passen in het normale bibliotheekaanbod. En die manier is nu gevonden. “De AfhaalBieb is er voor mensen die om gezondheidsredenen niet te lang in de bibliotheek willen zijn, maar ook voor mensen die geen tijd hebben om rustig boeken uit te zoeken of mensen die zich willen laten verrassen door de keuze van de medewerkers.” De gebruikers kunnen volwassenen zijn, maar ook kinderen. “Het maakt ons niet uit wat de reden is om de AfhaalBieb te gebruiken. De Bibliotheek Noord-Veluwe is er voor iedere inwoner van ons werkgebied. Ook voor leesplezier en inspiratie.”

Aanmelden
Aanmelden voor de AfhaalBieb gaat via een formulier op de bibliotheeksite, waar de lener naast de verplichte gegevens ook aanvullende informatie kan geven. Op die manier sluit het tasje met boeken, dvd’s of tijdschriften het beste aan bij de wensen van de lener. Zie voor meer informatie en aanmelding https://www.bibliotheeknoord-veluwe.nl/collectie/afhaalbieb.html . Voor leners die het formulier niet kunnen invullen bestaat de mogelijkheid om telefonisch een tasje van de AfhaalBieb aan te vragen bij hun eigen vestiging, op de website van de bibliotheek staan de openingstijden en telefoonnummers.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in