Blasterbeam; uniek elektronisch snaarinstrument bij parkeergarageconcert

Huygens Music verzorgt een muziekspektakel in de Parkeergarage van Hattem. Tijdens het programma Underground – waarin allerhande kunstdisciplines samenkomen – zal Hans Tijssen samen met Slagwerker Jan Wolfkamp de Blasterbeam bespelen.

Hans heeft dit instrument afgelopen jaar zelf bedacht en gebouwd naar een Amerikaans voorbeeld. Het is een uniek elektronisch snaarinstrument van 4,5 meter lengte. Het instrument is te gebruiken als strijkinstrument, tokkelinstrument en slagwerk.

Muzikale ontdekkingstocht
Afgelopen maanden is componist Hans Tijssen samen met percussionist Jan Wolfkamp op een muzikale ontdekkingstocht geweest om de mogelijkheden van het instrument te ontdekken. In het concert bespeelt Hans de Blasterbeam solo, maar ook samen met Jan. Het instrument wordt vervolgens opgenomen in een grootse slagwerk-act.

Vocale muziek en acteren
Naast de indrukwekkende klankenrijkdom van de Blasterbeam is ook de vocale muziek van het Huygens Vocaal Ensemble en het Huygens Consort van hoog niveau . Verder wordt de avond vormgegeven met acteerwerk van acteur Jan Krol en gebruik van audiofragmenten en videobeelden. Het lichtplan is ontwerpen door theatertechnicus en cultuurjunk Jan Veldsink.

Het concert op 13 september begint om 21.00 uur. Dit bijzondere muziektheater programma waarin instrumentale muziek, live zang, audiofragmenten, videobeelden en acteren worden samengebracht in een unieke collage is zeer de moeite waard om te bezoeken.Op zondag 15 september om 16.00u is het nogmaals te bewonderen in de setting van RAWSpace aan de Willemsvaart 21 in Zwolle. De concerten zijn gratis toegankelijk, wel is er een collecte bij de uitgang. Meer informatie is te vinden op: www.huygensmusic.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in