Nieuw seizoen VoorleesExpress

De enthousiaste voorlezers van de VoorleesExpress in de gemeente Elburg, Hattem, Heerde en Oldebroek staan weer klaar om 20 weken lang bij kinderen thuis samen te lezen.  Deze voorlezers hebben de training interactief voorlezen van de Bibliotheek Noord-Veluwe gevolgd.

De VoorleesExpress is in deze gemeenten een activiteit van de Bibliotheek Noord-Veluwe om kinderen tussen 2 1/2 en 9 jaar met een taalachterstand een steuntje in de rug te geven. Tijdens wekelijkse voorleesbezoeken van de vrijwilliger aan huis genieten ze samen van prentenboeken, leesboeken en informatieboeken over hun favoriete onderwerp. Zo vergroten de voorlezers het leesplezier en stimuleren ze de taalontwikkeling van de kinderen.

Ouders
De ouders worden uitgenodigd om mee te doen met bijvoorbeeld liedjes en taalspelletjes. Een bezoek aan de bibliotheek waarbij het kind een gratis pasje krijgt hoort natuurlijk ook bij de VoorleesExpress.

Plezier
De vakkundige voorlezers ondersteunen de ouders om met hun kind de voorleesroutine voort te zetten om zo de taalontwikkeling nog verder te stimuleren. Het plezier staat centraal: samen lezen is leuk!

Meedoen als vrijwilliger of als gezin? Meer info of aanmelden: www.voorleesexpress.nl
of jdtoom@bibliotheeknoordveluwe.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in