Informatie-avond Van der Valk

Ongeveer een jaar geleden werd Paul van der Valk op een mooie locatie op het H2O bedrijventerrein gewezen. Zwolle is uit z’n jasje gegroeid en Hattemerbroek is een prima plek om een nieuw hotel te vestigen. Deze week werd bij kwekerij Souman een inloopavond georganiseerd om te horen hoe de omwonenden tegen deze bestemmingsplanwijziging aankijken. (tekst gaat verder na de video.)

Van der Valk Exclusief heeft het voornemen om een hotel te bouwen met een hoge duurzaamheidsklasse. Dat wil zeggen: gasloos, wamtepompen, WKO’s (warmte uit de bodem, als dat mogelijk is), warmteterugwinning van de ventilatielucht, ledlampen, goede isolatie en ventilatie.

Voor de bouw wil men goed contact hebben met omwonenden. Er moet nu een bestemmingsplanwijziging komen, onder meer omdat het gebouw 40 meter hoog zal worden en dat is hoger dan het huidige plan toestaat. (tekst gaat verder na de video.)

Wethouder Schippers is ook blij met de komst van het hotel, omdat het werkgelegenheid biedt, ook aan mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Daar komt bij dat het hotel in een gebied komt dat de bestemming zware industrie heeft en met de bouw van het hotel komt er een veel lichtere categorie en daarmee een minder negatief effect voor de omgeving.

2 REACTIES

  1. Goed initiatief. Alleen heb ik wel moeite met dit wolkenkrabber ontwerp. Alstublieft bouw iets meer streek eigen. Het huidige ontwerp is mooi in een stedelijke omgeving, maar niet hier! Dus pas ontwerp aan en maak er max 15 meter hoog van, maar dan iets breder. Kan het gelijk dienen als geluidswal.

  2. mooi ontwerp met al die bedrijvigheid en grote industrie panden van H20 is dit wel de kers op de taart, vanaf de snelweg goed zichtbaar en die hoogte past best goed op deze plek. vanaf de bovenste etage zul je een waanzinnig uitzicht hebben over de Veluwe, Hattem en over de IJssel de skyline van Zwolle!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in