Week van Mooi Schoon – ‘elk beetje helpt’

Wethouder Koen Castelein verrichtte op 4 juni bij de Sint Andreasschool de feestelijke aftrap van de Week van Mooi Schoon, een week waarin basisscholen zwerfafval opruimen.

De wethouder overhandigde twee boeken voor de school. De oudere kinderen kregen Weg met de wegwerpwereld, over hoe je van afval grondstof maakt en bewust omgaat met nieuwe grondstoffen, en de jongsten kunnen een spannend en grappig verhaal lezen in Foeksia de miniheks redt de natuur.

Dat het de kinderen menens is, vertelde Vinn (achternaam bij redactie bekend). ‘Het is leuk om mee te doen, maar ik vind dat de wereld beter moet worden qua klimaat. Ik word er soms verdrietig van. Vooral vorig jaar was ik erg verdrietig. Ik ben blij dat de school hieraan meedoet.’ Meedoen helpt Vinn, zo zei hij. Hij wil helpen de aarde schoner te maken en heeft er vertrouwen in. ‘Elk klein beetje helpt.’

Na het aftellen trok de hele school hesjes aan om met grijpers en handschoenen het afval te lijf te gaan.

Andere scholen
Vorig jaar heeft de wethouder de aftrap op De Zaaier verricht. Dit jaar doet De Zaaier voor de tweede keer mee, nu ‘alleen’ met de groepen 0 t/m 5. Zij gaan op vrijdagmiddag 7 juni rondom de school zwerfafval rapen. De kleutergroepen doen dit in de directe schoolomgeving en op het schoolplein. De hogere groepen zijn iets verder van school actief.
‘D.m.v. zwerfafval rapen, willen wij bijdragen aan een schonere omgeving, maar ook de leerlingen bewust maken van welke gevolgen het heeft wanneer je je afval niet netjes opruimt en waarom het juist belangrijk is om het op de juiste manier weg te gooien en te scheiden. Een bijkomend voordeel van het zwerfafval rapen is dat het gezellig is, om samen op pad te zijn’, aldus Wilco Blok van De Zaaier.

Over de Week van Mooi Schoon
Samen met 100 scholen en meer dan 6800 leerlingen komen deze Hattemse scholen in actie. ROVA ondersteunt de actie door het leveren van afvalgrijpers, handschoenen, veiligheidshesjes en vuilniszakken en educatiemateriaal.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in