Kersverse tuincoaches Hattem helpen inwoners met tuinvragen

Wil je weten hoe regenwater het beste opgevangen kan worden in de tuin? Of ben je benieuwd hoe de tuin groener en koeler kan? Vanaf deze maand staan er drie enthousiaste vrijwilligers uit de gemeente Hattem klaar om inwoners te adviseren over duurzaam tuinieren. Wethouder Carla Broekhuis-Bonte en duurzaamheidsloket Veluwe Duurzaam reikten afgelopen dinsdag 31 mei de certificaten aan de kersverse tuincoaches van Hattem uit.

De gemeente Hattem wil inwoners stimuleren om hun tuin groener en klimaatvriendelijker in te richten. ‘’Ik vind het mooi dat deze vrijwilligers zich willen inzetten voor duurzame inrichting van de tuinen. Ik hoop dat er veel gebruik wordt gemaakt van de kennis en kunde die zij hebben om in tuinen water op te vangen en schaduwplekken te creëren,’’ aldus wethouder Carla Broekhuis-Bonte.

Klimaatvriendelijke tuin
Een groene tuin is beter bestand tegen extreme hitte en hevige regenval. Daarbij trekt een tuin met planten en bomen insecten en vogels aan, wat goed is voor de biodiversiteit. Om inwoners te adviseren en praktische tips te geven over een klimaatvriendelijke tuin zijn er tuincoaches opgeleid door Veluwe Duurzaam.

Hart voor tuinieren
Vrijwilligers Rob, Marleen en Inge hebben, samen met vrijwilligers uit andere gemeenten, de training gevolgd en een hart voor tuinieren. Doordat zij uit eigen interesse al veel bezig zijn met hun tuin en vanuit Veluwe Duurzaam een training hebben gevolgd, kunnen zij andere inwoners verder helpen met hun tuinvragen.

Gesprek aanvragen
Inwoners kunnen kosteloos een gesprek bij Veluwe Duurzaam aanvragen. Veluwe Duurzaam is het duurzaamheidsloket van de Noord-Veluwe waar inwoners van de zeven Noord-Veluwse gemeenten terecht kunnen voor onafhankelijk advies en informatie over verduurzaming van huis en omgeving.
Aanvraag voor een tuincoachgesprek kan via www.veluweduurzaam.nl/tuincoaches

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in