Andreascantorij viert 9e lustrum

De Hattemse Andreascantorij bestaat 45 jaar. Met een viering in de Andreaskerk stonden het koor en belangstellenden afgelopen zondag stil bij dit heugelijke feit. Tijdens, maar ook na de viering bleek dat er nog steeds veel muziek in het gezelschap zit, waardoor het de toekomst met vertrouwen tegemoet ziet.

De Andreaskerk liep afgelopen zondagmiddag al snel vol met belangstellenden voor de feestelijke dienst. Naast samenzang, begeleid door Martin van Heerde aan het orgel, zong de cantorij enkele bekende en minder bekende koorwerken uit verschillende tijdperken. Een gelegenheids-strijkorkest en solisten Esther Kouwenhoven en André Geerts leverden de muzikale ondersteuning.

Muzikale schouders
Na afloop toonde dirigent Herman Weelink zich enthousiast: ’Ik vind het een voorrecht om deze cantorij te mogen dirigeren, maar besef meteen dat ik op de muzikale schouders van mijn voorgangers sta. Harm Jansen is daar één van. Hij stond 45 jaar geleden aan de wieg van deze cantorij. De meeste leden zijn jonger en hebben lang geen 45 jaar meegezongen. En als ik me niet vergis, zijn door deze viering ook nieuwe mensen enthousiast geworden voor de Andreascantorij. We hopen ze binnenkort bij de repetities te zien, maar vooral ook te horen.’

De Andreascantorij levert enkele malen per jaar een muzikale bijdrage aan de erediensten van de Protestantse kerk in Hattem. Daarnaast verzorgt ze met kerst een Festival of Lessons and Carols, een enkele maal een Choral Evensong en eens in de twee jaar de uitvoering van een requiem als bijdrage aan de dodenherdenking op 4 mei van de gemeente Hattem.

Kerkmuziek spreekt mensen aan
Ria van der Weerd is voorzitter van het bestuur van het koor. Ook zij is tevreden over wat er zondagmiddag gebeurde: ’Het is mooi om te merken dat kerkmuziek steeds weer nieuwe mensen weet aan te spreken. In september 2021, toen we weer konden starten met onze wekelijkse repetitie, hebben we een flink aantal nieuwe leden mogen verwelkomen, iets waar we dankbaar voor zijn. We hopen nog heel lang door te kunnen gaan en met onze muziek een bijdrage te kunnen leveren aan het Hattemse kerkelijke en culturele leven.’

Kijk hier de viering terug. Voor 2022 is een mooi programma samengesteld om het jubileum van de Cantorij te vieren, zo zal er nog een Evensong en een Festival of Lessons and Carols worden uitgevoerd. Houd de website van de Andreascantorij in de gaten voor meer informatie.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in