Dit zijn de onveiligste, gemelde, verkeerssituaties in Hattem

Omroep GLD heeft de afgelopen weken onderzoek gedaan naar onveilig verkeerssituaties in Gelderland. Iedereen kon een naar zijn of haar onveilige verkeersstaties doorgeven op het Meldpunt Onveilig Verkeer. In totaal 838 meldingen en meer dan 2.000 stemmen zijn voor geheel Gelderland gedaan.

De meeste meldingen gaan over te hard rijdende auto’s. Ook kwamen er veel klachten binnen over gevaarlijke en onoverzichtelijke kruisingen.

Gevaarlijke situaties in Hattem
Voor de gemeente Hattem zijn vijf meldingen gedaan. Voor De Hilst zijn 2 gevaarlijke verkeerssituaties gemeld en vier afzonderlijke meldingen voor De Hogenkamp, Geldersedijk, Koeweg Molecaten en Zandkamp.

Het is voor Omroep Gelderland onmogelijk om alle meldingen afzonderlijk te behandelen. Dat betekent niet dat die meldingen voor niets zijn geplaatst. Zo bestaat er bij Veilig Verkeer Nederland (VVN) al enkele jaren het Participatiepunt. Dat is een punt waar zaken rond verkeersveiligheid bij elkaar komen. En belangrijker nog; VVN kan helpen bij buurtacties, onafhankelijk advies regelen en bemiddelen in het contact met wegbeheerder. Klik hier voor meer informatie.

23 REACTIES

 1. De nieuwstad is er ook 1
  Vermeld deze oost
  Drama met het uitrijden nieuwstad -Nieuweweg
  Vandaag of morgen gebeurt er een ongeluk !!!!!

 2. Op de Hessenweg wordt constant veel te hard gereden, zowel binnenkomend als uitgaand verkeer

 3. Vooral de T-splitsing Hessenweg/Gasthuiskamp. De onoverzichtelijkheid vanwege de bocht vlak na de splitsing wordt nog eens versterkt door de hoge bermbeplanting langs dat punt van de Hessenweg, terwijl die voor de rest overal laag is.

 4. TKruising Eijerdijk Verlengde Parklaan is erg gevaarlijk. 1keer daar aan gereden die mij niet had opgemerkt. Heel vaak door zelf goed op te letten een ongeluk voorkomen. Ook loopt er net voor de tkruising een fietspad dat voorrang heeft. Allemaal erg onoverzichtelijk.

 5. Tav Hessenweg, helemaal mee eens, ik rijd er dagelijks en verbaas me over vooral de vrouwelijke weggebruikers die hier erg hard rijden!

 6. Uit en opdraai van en naar hoenwaardseweg richting Zwolle is heel onoverzichtelijk

 7. De Geldersedijk richting Zalk. Zo gauw je hier de dijk oprijdt is het een wirwar aan palen en borden en beplanting rondom de bunker en tot overmaat van ramp wordt er nu door de gemeente Hattem ook nog een zendmast bij geplaatst. Verder bijna het hele jaar door kapot gereden en drassige berm bij het parkeerterrein. Dit laatste wordt veroorzaakt door het enorm zware vrachtverkeer dat af- en aanrijdt vanaf de loswal een eindje verderop. Deze loswal is in vroeger tijden in het leven geroepen voor hele andere zaken en net als de dijk, helemaal niet geschikt voor dergelijk zwaar vrachtverkeer. Kortom onoverzichtelijk en gevaarlijk dus voor alle verkeer maar met name voor wandelaars en fietsers en schoolgaande kinderen. Graag opnemen deze melding!

 8. De dorpsweg is ook levensgevaarlijk voor fietsers!!! Dit zou echt een 30km/uur inrichting moeten krijgen. Gemeenteraad hattem wordt wakker en doe iets.

 9. Dorpsweg is ook levensgevaarlijk voor fietsers (kinderen)! Weg moet zsm op 30km worden ingericht. Gemeenteraad doe wat voor het fout gaat.

 10. Stoplicht bij het Chinees restaurant Kota Radja aan de Nieuwe weg/Allee, kindvriendelijke buurt wordt regelmatig door rood licht gereden ook door ervaren buschauffeurs😨😨

 11. Helemaal eens met Regina Wierenga.Onoverzichtelijk door geparkeerde auto’s,langs de Nieuweweg.
  Verkeer op Nieuwstad ,de andere kant op laten rijden,en dan via de Allee de Nieuweweg weer op.Hier staan goed werkende stoplichten.

 12. En wat zeggen jullie van de splitsing Gaedsbergerweg/Gasthuiskamp? Staan ALTIJD auto’s geparkeerd midden op de splitsing en/of in de bocht. Ook levensgevaarlijk…

 13. nieuwstad kun je prima uitrijden..alleen goed uitkijken..thats it..hebben sommigen moeite mee

 14. Inderdaad nieuwstad/nieuweweg met de auto gevaarlijk uitkomen door beperkt zicht door geparkeerde auto’s. Meerdere bewoners hebben hier al melding over gemaakt bij de gemeente. En wat een rare reactie van Joke zij hoeft duidelijk niet onze straat uit te rijden met de auto….Het gaat hier over wat jij een gevaarlijke situatie vindt in Hattem als je dit geen gevaarlijke situatie vindt hoef je hier niet op te reageren..Thats it….

 15. Vanaf Nieuwstad de Nieuweweg op moeten rijden en aan de overkant in de ramen moeten kijken of er een auto aankomt, als je dat al kan zien en dan op goed geluk de weg op. Te zot voor woorden. Enkele weken geleden getuigen geweest van een aanrijding. Gelukkig alleen blikschade, maar deze situatie moet veranderen. Meerdere malen aangekaart bij de gemeente. Zelfs gevraagd of er aan de overkant een spiegel geplaatst kan worden, maar nee dit past volgens de gemeente niet in het straatbeeld.

  Terug naar hoe de oude situatie was en dat is 3 a 4 parkeerplekken aan de Nieuweweg opschorten zodat er beter zicht is!!

 16. Oversteek plaats bij de apotheek..Levensgevaarlijk..ze rijden je gewoon bijna omver terwijl je op het zebrapad loopt

 17. over de nieuwstad kan ik duidelijk zijn..mijn menig is duidelijk dat het niet aan de rijrichting licht.De oplossing is simpel ..verplicht afslaan richting zwolle is de veiligste oplossing…moet je richting wapenveld ..draaien op de bleek..p.s marleen het is een belang van de aanwoonende van de Nieuwstad.

 18. Whaha draaien op de bleek, laat me niet lachen! Daar is het net zo onoverzichtelijk uit rijden. En serieus? Een andere richting op rijden omdat het te onoverzichtelijk is? Moet niet gekker worden. En hoezo een belang? Als je hier niet woont bemoei je er dan lekker niet mee!

 19. Ben het er ook mee eens dat de uitrit van de Nieuwstad zeer onoverzichtelijk is,maar in de Nieuwstad is er ook een situatie die niet ok is..alle auto staan op de stoep i.p.v op de weg,voor mensen in een rolstoel geen fijne situatie natuurlijk.
  Misschien ook een punt voor de gemeente.

 20. Alsjeblieft jongens weer een incident nieuweweg bij de Shell v Petfood. En dan tot en met de verkeerslichten Kota Radja. Ik had het al een keer gemeld maar staat er niet bij.

 21. Oversteek kanjelaan naar hezenbergerweg is er ook een met gevaar voor eigen leven. Waar blijft die rotonde?! Gemeenteraad steekt hier liever geld in de stenen op de markt dan in verkeersveiligheid.

 22. Ik vind Dorpsweg levensgevaarlijk, zou onmiddellijk naar 30km moeten.
  Ik breng mijn kids daar naar de opvang/ school. En elk keer als ik er kom verbaasd het mij dat mensen er 50 km mogen rijden.
  Ik hoop dat de gemeente snel acties onderneemt!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in