Vrouw bedreigd met vuurwapen tussen Hattem en Zalk

Angstige momenten voor een vrouw van 35 in Hattem. Ze fietste zondagavond 19 februari rond 23.40 uur over de Geldersedijk in de richting van Zalk, maar ze had niet in de gaten dat een man achter haar fietste. Die man bleek een vuurwapen in zijn hand te hebben, vertelt de politie donderdag in het programma Plaats Delict van RTV Oost en Omroep Gelderland. Hij bedreigde haar met het wapen en eiste dat ze haar eigen handen met tape vastbond. De vrouw wist haar belager op andere gedachten te brengen. De man zei sorry en fietste weg in de richting van Hattem.

Onderzoek
Dat de man excuses maakte aan zijn slachtoffer is voor politie en justitie geen reden om het er maar bij te laten zitten. Uit onderzoek is komen vast te staan dat de fietser de vrouw al volgde vanaf de Oude IJsselbrug tussen Zwolle en Hattem. Een tegemoetkomende fietser is mogelijk een belangrijke getuige voor de politie. Die wordt verzocht zich te melden.

Signalement
De man die de vrouw bedreigde is tussen 18 en 25 jaar oud, tussen 1 meter 75 en 1 meter 80 lang, heeft kort zwart haar, een slank postuur en een lichte huidskleur.
De man droeg die avond een korte, zwarte jas en een donkere capuchon. In zijn linkeroor zat een witte airpod. De belager sprak goed Nederlands. Hij fietste op een herenfiets.

Tips melden
Wie is deze man of was jij die getuige naar wie de politie op zoek is? Bel met een van de nummers hieronder.
Dit is een item uit het opsporingsprogramma Plaats Delict van Omroep Gelderland en RTV Oost. Weet jij meer? Bel 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem) of 0800-6070 (Tiplijn politie). Zaaknummer: 2023079347.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in