Jochem van Gelder gaat in voorjaar 2022 weer op zoek naar ‘De Gulden Gelderlander’ 

In het tv-programma ‘De Gulden Gelderlander’ van onze mediapartner Omroep Gelderland  gaat presentator Jochem van Gelder de provincie in. Hij gaat op zoek naar Gelderlanders die zich vrijwillig en onbaatzuchtig inzetten voor een ander. Wie ontvangt dit seizoen de titel Gulden Gelderlander? Je ziet het vanaf 12 maart iedere zaterdag.

De ‘Gulden Gelderlander’ is een vergulde broche die speciaal ontwikkeld is door een Gelderse Tingieterij. De broche is een, speciaal in het leven geroepen, Gelderse onderscheiding. De Gelderlanders die hiermee verrast worden, zijn niet zomaar Gelderlanders. Het zijn inwoners, van jong tot oud, die bijzondere prestaties hebben geleverd. Kortom: de visitekaartjes van Gelderland.

Belang van vrijwilligers
Dit seizoen brengt Jochem ook een bezoek aan organisaties en stichtingen die (grotendeels) afhankelijk zijn van vrijwilligers, om zo het belang van vrijwilligers onder de aandacht te brengen. Zo nemen we een kijkje in deze organisaties en ontdekken we de veelzijdigheid van vrijwilligerswerk.

De Gulden Gelderlander is vanaf 12 maart iedere zaterdag om 17.20 uur te zien bij Omroep Gelderland. Afleveringen terugkijken kan via Uitzending Gemist.

8 REACTIES

 1. Ik wil graag corina van veen opgeven.
  Zij doet zo veel voor het wijkhuis.
  En dat allemaal vrijwillig.

 2. Gea, vrijwilligerster en oprichter van de achterhoekse wandel4daagse uit doetinchem.

 3. Onze kleindochter Frederique Tannemaat geeft assistentie en voetbalt elke
  dinsdag bij gehandicapten voetbal in Tiel. Haar broer Sebastiaan Tannemaat een zwaar hartpatiënt speelt in dit elftal. Door zijn zus vindt hij het leuk en stimuleert dat hij het probeert elke week . Ik als oma vindt het geweldig dat ze dat doet.

 4. Onze kleindochter Frederique Tannemaat geeft assistentie en voetbalt elke
  dinsdag bij gehandicapten voetbal in Tiel. Haar broer Sebastiaan Tannemaat een zwaar hartpatiënt speelt in dit elftal. Door zijn zus vindt hij het leuk en stimuleert dat hij het probeert elke week . Ik als oma vindt het geweldig dat ze dat doet.

 5. Ik wil Huub Bardoul opgeven.
  Van autoservice de betuwe.
  Hij is bijna 73 jaar en staat nog elke dag vanaf 7.45 voor de klanten klaar om hun problemen met hun auto of motor op te lossen.
  Zodat iedereen weer veilig de weg op kan.
  Hij verdient namens mij en zijn tevreden klanten om even in het zonnetje gezet te worden.

 6. dag Marian, Wat een mooi idee! Echter Hans woont en werkt in Nijmegen. Dat is wel erg ver van Hattem vandaan. Fijne dag!

 7. Ik zou graag 2 mensen willen opgeven. In Nunspeet hebben we o.a. molen de Duif. De eigenaar is Corjan Willemsen. Om het onderhoud van de molen te kunnen bekostigen hebben
  we “de vrienden van molen de Duif ” opgericht. Deze club zorgt er voor dat er evenementen worden georganiseerd zodat we inkomsten hebben. Deze inkomsten zijn nodig voor het onderhoud van de molen.
  Twee mensen zijn daar erg actief in en dus goud waard. Deze mensen zijn Klaas Pul en Henk Vos.

 8. dag meneer of mevrouw,
  U mailt nu met de redactie van RTV Hattem. Misschien kunt u rechtstreeks contact opnemen?

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in