ChristenUnie Hattem: “een goede relatie met de provincie werkt”

De ChristenUnie Statenleden hebben deze week een bezoek aan Hattem gebracht. Zij werden bijgepraat door de Hattemse CU-raadsleden. Verder zagen de Statenleden met eigen ogen wat de provinciale besluiten en gelden betekenen voor de inwoners van Hattem.

Het bezoek van de Statenleden startte in mfc de Marke. Daar ontmoetten de Statenleden Dirk Vreugdenhil, Wouter Kamp, Janneke Slingerland en fractievolger Judith Westerink wethouder Auke Schipper en de raadsleden Marinus Kers, Arend Palland en Margriet Brouwer.

Vijf miljoen
De Hattemse wethouder steekt zijn tevredenheid over de provincie Gelderland niet onder stoelen of banken: ”Het is geweldig hoeveel subsidies wij voor onze Hattemers hebben opgehaald. Een bedrag van meer dan vijf miljoen euro. Dat geld helpt Hattem om van ’t Veen een mooie wijk te maken, de hoogspanningslijnen onder de grond brengen, we kunnen de doorgaande fietsroute verbeteren. En we konden er voor zorgen dat regenwater de droge bodem inloopt in plaats het riool. En binnenkort gaat, dankzij opnieuw een bijdrage uit Gelderland van €100.000,- bij de Open Poort de schop de grond in, zodat de versteende omgeving weer groen wordt. We zijn trots, blij en dankbaar voor de goede band met onze Gelderse partijgenoten.”

Projecten
De ChristenUnie delegatie nam ook een kijkje bij de woningbouw op ’t Veen. Ook een project dat door medewerking van de provincie uit de startblokken is gekomen. De Statenleden toonden zich onder de indruk. Dirk Vreugdenhil (fractievoorzitter Gelderse ChristenUnie): ”Het is mooi om te zien hoe Hattem de gelden uit de provincie weet in te zetten. Daar is veel werk aan voorafgegaan.” Hij vervolgt lachend, ”We hebben wethouder Auke Schipper regelmatig in Arnhem over de vloer gehad. Zelden een wethouder meegemaakt die zó knokt voor de belangen van zijn stad. En met resultaat: een mooie woonwijk, binnenkort een bebouwd Consmematerrein en als klap op de vuurpijl nog een derde supermarkt ook.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in