Hatto-Heim onderuit tegen DOS Kampen

SV Hatto-Heim heeft zaterdag 3 februari geen punten overgehouden aan het thuisduel tegen DOS Kampen. Het team van Jan-Peter Jonkman kreeg tegen de Kampenaren de nodige kansen, maar ging hier slordig mee om. De uitploeg was effectiever en won dan ook terecht met 1-4. Bram Neuteboom scoorde voor Hatto-Heim.

Vanaf het begin liet de uitploeg merken dat het enkel voor de overwinning de reis naar Hattem had gemaakt. Al snel liet de ploeg de eerste kans noteren, maar Jorick Mensink hield met een goede redding zijn doel schoon. Niet veel later viel de openingstreffer wel. Nick Hendriks verraste de doelman door een vrije trap laag langs de muur in de hoek te schieten. Vijf minuten later leken de bezoekers de voorsprong te verdubbelen, maar de goed leidende scheidsrechter Kaya had een overtreding geconstateerd op de doelman. Kort hierop was ook Hatto-Heim dichtbij een treffer, maar Jesse Winkelaar kopte in kansrijke positie naast. Ook Ward Willemsen had de gelijkmaker op de voet, maar zag zijn inzet gekeerd worden door de doelman. Vlak voor rust zag de uitploeg wederom een doelpunt afgekeurd worden, ditmaal wegens buitenspel. Toch viel de 0-2 nog voor rust. Vincent Huisman strafte een fout in de achterhoede keihard af en schoot raak.

Laatste fluitsignaal
Na rust waren de geelblauwen dichtbij de aansluitingstreffer, maar Winkelaar kopte op de paal. In de tegenstoot werd het 0-3, door Allan Bakker. Kort hierop leek de 0-4 een feit, maar met een prachtige redding tikte Mensink de bal uit de kruising. Na een uur spelen kwam Hatto-Heim terug in de wedstrijd. Een foutje in de achterhoede van DOS Kampen bracht Bram Neuteboom in stelling, die vervolgens raak schoot. De geelblauwen gingen op jacht naar de aansluitingstreffer, maar wisten niet meer echt gevaarlijk te worden. Toen Raymon Beuling zo’n vijf minuten de 1-4 binnenschoot was de wedstrijd gespeeld en was het wachten op het laatste fluitsignaal.

De komende twee weken is Hatto-Heim vrij. Op 24 februari reist de ploeg af naar FC Horst.