Hattem kan weer Italiaans uit eten

Carlien Dekker opent eind april, begin mei haar restaurant Al Mulino, ‘bij de molen’. Naast De Fortuin kan men na het vertrek van het Italiaanse restaurant in de Achterstraat eindelijk weer genieten van een Italiaanse keuken waar je uit-eten kan. Deze ‘la cucina’ wordt anders dan anders.

Maar eerst de vraag aan Carlien: vanwaar Italiaans? ‘Ik hou van Italiaans eten en dat was er niet meer in Hattem. Vrienden zeiden: Car, waarom doe jij dat niet. Je houdt van het land, van het eten, je hebt Italiaanse familie, je hebt horeca-ervaring. En toen kwam deze gelegenheid. Ik ‘ben’ horeca in hart en nieren. Op verschillende plekken in binnen- en buitenland heb ik in de horeca gewerkt en heb ik gezien wat ik goed vind en niet.’

Ga je nog een rol spelen in het restaurant? ‘Ik ben zelf gastvrouw, ik wil onder de gasten en het personeel zijn, maar ik wil ook in de keuken kunnen bijspringen.’

Wat voor een soort restaurant wordt het? ‘Ken je het social club-idee? Beneden komen voornamelijk bartafels zodat je kunt aanschuiven voor een hap en een borrel. Boven is het de plek voor intiem eten. Na verloop van tijd, zo rond negen uur, gaat de muziek harder voor een andere sfeer dan tijdens het eten. Verwacht dus geen authentiek Italiaans restaurant en geen pizzeria. Het is Italiaans met een vleugje Carlien.
Weet je, ik wil iets creëren waar mensen zich thuisvoelen. Niet na het eten direct er vandoor, maar lekker blijven zitten in een andere sfeer.’

Na al dat binnen- en buitenland, hoe komt een mens hier terecht? ‘Mijn moeder heeft mij naar Hattem getrokken. De bloemenzaak Bloemen van Karin is van haar en mijn zusje. Elke keer als ik weer in Hattem kwam, dacht ik, ik ben hier thuis. Ik wil hier niet meer weg.’ 

Er komt veel bij kijken… ‘Klopt. Niet alleen de vergunningen en de inrichting, maar ook goede mensen vinden. Momenteel handel ik de eerste sollicitaties af. Ik zoek nog een kok die mij kan aanvullen. Het wordt geen massa-restaurant. De mensen moeten bij mijn concept passen. Mensen die van vrijheid houden binnen het grote idee van wat ik er van wil maken, zodat ze ook meedenken. We gaan als team aan de slag. Ik heb er vertrouwen in.’

Wat wil je tot slot nog kwijt? ‘Het wordt een restaurant met een uniek concept voor gezellige mensen die er zin in hebben. Daar heeft Hattem op gewacht (heb ik gehoord -knipoog).’

Geschiedenis
De geschiedenis van de Molenbelt is bijzonder. Het pand is 450 jaar oud en staat op de stadsmuren van Hattem. Al vier generaties Visser hebben hier gewoond en gewerkt. Het was lange tijd een bakkerij, winkel en woonhuis en staat nu bekend om de heerlijke oliebollen die al van generatie op generatie door o.a. Teo Visser met de hand worden gebakken.
In het achterste gedeelte waar nu dus 
Al Mulino komt, runden Jan en Karina Ponstein tot voor kort de eetgelegenheid Bij de molen.

 

 

4 REACTIES

  1. Hoge verwachting van nieuw Italiaans restaurant in Hattem. Wat een teleurstelling: geen gastvrijheid en gewoon genegeerd als gasten.
    Daarom voortijdig weggegaan. Bij uitgang niet eens als goed maker drankjes aangeboden door het huis.
    Geen goede indruk.

  2. Gelukkig hadden wij een totaal andere ervaring vanavond. Gastvrije ontvangst met een onverwachte upgrade naar de topview ‘al molino’ Heerlijk gegeten, “al Italiano” met super verse en smaakvolle gerechten.

    Aart je moet echt voor de revanche gaan!

  3. Geen uitgebreide kaart maar wel heerlijk gegeten.
    Wat mij verbaasd; zaterdags pas om vijf uur open! Dan gooi je in mijn ogen geld weg!
    Je kunt koffie en taart en lunch verkopen!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in