Testen blijft nodig in strijd tegen corona

Zou het echt waar zijn? Zijn we echt bijna uit de coronacrisis? En dat dankzij de meest besmettelijke variant tot nu toe? Of toch door de vaccinaties en de booster? Het lijkt de goede kant op te gaan, maar er is nog steeds veel onzekerheid over hoe dichtbij de eindstreep we echt zijn.

En zelfs over of er wel een echte eindstreep in het verschiet ligt. Er wordt gepleit voor een langere termijnvisie. De onzekerheid over wat wel en niet mag of verstandig is en de steeds veranderende situatie maakt het extra vervelend voor iedereen. Maar kun je wel beleid voor de langere termijn maken over zoiets ongrijpbaars als een virus?

Al worden de meeste mensen van de omikronvariant van het virus niet zo ziek dat ze ervoor moeten worden opgenomen in het ziekenhuis het is voor velen toch echt een heel vervelend virus waar ze goed ziek van zijn en ook de besmettingen op zich zijn ontwrichtend voor onze maatschappij. Werknemers, studenten, leerlingen, heel veel stoelen blijven leeg en heel veel taken blijven liggen. En dat terwijl er al zoveel achterstanden zijn ontstaan. Nee, voorlopig zijn we echt nog niet van corona af, hoe graag we dat met zijn allen ook willen.

Om verdere verspreiding van het virus te voorkomen moeten we nog altijd voorzichtig zijn als we met anderen in contact komen. Het is helemaal geen slecht idee om jezelf regelmatig te testen op een mogelijke corona besmetting. Een corona zelftest kopen kan echt iedereen. Ze liggen in de supermarkt, bij de drogist en ook online koop je gemakkelijk en veilig door het RIVM goedgekeurde testen. Als je je niet fit voelt wil je anderen niet in gevaar brengen  is online kopen natuurlijk de veiligste manier om aan een zelftest te komen.

Zeker als je je niet lekker voelt moet je jezelf testen. Maar ook als je kiplekker bent, maar veel mensen gaat zien of iemand met een kwetsbare gezondheid gaat ontmoeten is dat een goed idee. Het is een vervelend klusje, maar met een negatieve zelftest heb je toch wat meer zekerheid dat jij zelf geen gevaar vormt voor de gezondheid van anderen.

Als je klachten hebt die op corona lijken of in nauw contact bent geweest met iemand met corona kun je je bij de GGD laten testen. Maar heb je geen klachten, maar wel een testbewijs nodig, dan kun je een sneltest kopen. Ook dat regel je gemakkelijk online. Zo’n sneltest geeft snel duidelijkheid en met een negatieve uitslag kun je meteen weer door met je leven en gaan deuren en grenzen weer voor je open.

Heb je een negatieve corona testuitslag nodig voor een reis die je gaat maken hou dan wel de regelgeving in de landen waar je naartoe reist in de gaten. De geldigheidsduur van een negatieve test verschilt per land en de regels veranderen ook af en toe. Zeker omdat er in Nederland nu zo veel besmettingen zijn, zijn de regels voor Nederlanders over het algemeen streng.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in