Rivierverhalen over de IJssel: wat als het water stijgt

IJsselliefhebber Wim Eikelboom is maker van de podcast Rivierverhalen. “Het zijn verhalen van mensen voor wie de rivier van grote betekenis is; over ijs en hoog water, over fameuze wolkenluchten, over boeren, over de natuur langs de oevers en over beroemde bewoners van het rivierlandschap.”

Het water in de IJssel gaat stijgen. Aan het eind van de week is de waterstand bij Katerveer 220 cm boven NAP. Vanmiddag was de stand 201 cm boven NAP. Nu het IJsselwater stijgt én het stevig gaat vriezen, is dit een mooi moment voor de podcast-aflevering Rivierverhalen over de IJssel: wat als het water stijgt

‘De IJssel is een vriendelijke rivier, maar kent ook een gevreesde kant. In deze aflevering spannende verhalen over hoogwater, overstromingen en extreem strenge vorst. De broers Rinus en Gerrit Sluiter halen herinneringen op aan avonturen in ondergelopen uiterwaarden. Oud-veerbaas van Olst Ties Geist komt aan het woord. En Roelof Keppel vertelt hoe hij als jochie in een Volkswagen Kever over de bevroren IJssel reed.
Gedichten: Lenze Bouwers en Harmen Wind; voorgedragen door Frits Spits.
Muziek: Tangarine.


Meer rivierverhalen over de IJssel? Kijk op rivierverhalen.nl

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in