VluchtelingenContact Hattem zoekt vrijwilligers

Vluchtelingen willen na het ingrijpende besluit om hun land te verlaten, de tocht die ze hebben afgelegd en de soms lange periode van een verblijf in het AZC, niets liever dan hun leven weer inrichten, de taal leren en aan het werk.

Maar hoe doe je dat in een land waar je de regels niet kent? Stichting VluchtelingenContact Hattem begeleidt statushouders die nieuw in de gemeente Hattem komen wonen.

Contactpersoon
In de eerste zes maanden moet er van alles worden geregeld: de inrichting van het huis, het afsluiten van verzekeringen, het vinden van een huisarts of een school voor de kinderen, het bezoeken van instanties enzovoort. Nieuwe cliƫnten/gezinnen krijgen een vaste contactpersoon die hen hierin ondersteunt.

Participeren
De bedoeling is dat mensen zo snel mogelijk zelfstandig hun weg kunnen vinden in de gemeente. Na de eerste zes maanden zal het accent meer komen te liggen op het participeren in onze samenleving. Dit door gesprekken te voeren over diverse onderwerpen en hen wegwijs te maken in onze maatschappij.

Ā ā€œBoeiend en zinvol vrijwilligerswerk

Word vrijwilliger
Ben jij begaan met het welzijn van jouw medemens en ook geĆÆnteresseerd in andere culturen? En heb je gemiddeld ongeveer vier uur per week beschikbaar -zelf in te delen in afstemming met de cliĆ«nt ? Meld je dan aan. VluchtelingenContact Hattem zorgt voor een inwerkprogramma, professionele ondersteuning en staat garant voor een prettige en informele werksfeer met voldoende overleg in werkvergaderingen. Daarnaast is er een onkostenvergoeding beschikbaar.

Info/afspraak
Voor meer informatie of een afspraak voor een oriƫnterend gesprek kun je contact opnemen met coƶrdinator Jan-Erik Barendsen tel. 06- 226 777 27 of met het kantoor via info@vluchtelingencontact.nl. Kijk ook op www.vluchtelingencontact.nl

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in