Volleybaldames HVV maken het wel spannend

De volleybaldames van HVV ontvingen zaterdag Ormi uit Epe in ‘de Marke.’ Het werd geen topwedstrijd, maar de dames voeren nog wel de ranglijst aan. De eerste set ging nog vrij voortvarend, met name door een aantal sterke service-series, waar tegenstander Ormi uit Epe het duidelijk moeilijk mee had. Met 25 – 9 was deze duidelijk voor HVV. Na de eerste set werd het een spannende en moeizame wedstrijd.

Net niet
Aanvallend kwam HVV er niet helemaal door en waren lange rally’s nodig om een punt te veroveren. Aan beide kanten werd sterk verdedigd en ook de blokkering had veel ballen of remde de bal af. Door beide partijen werden wissels ingezet en time-outs genomen. Ook was er weer publiek van beide kanten. Het was een wedstrijd waarbij het voor HVV steeds net niet lukte of op een belangrijk moment een service niet goed genoeg was. Met 19-25 wist Ormi de 2e set te pakken en met dezelfde cijfers haalde HVV de derde set binnen.

Wel spanning…
Spanning was er volop, maar een topwedstrijd was het niet. Ormi wist de 4e set met 22-25 binnen te halen en de 5e set ging nipt naar Ormi met 14-16. Een 2-3 verlies voor de HVV-dames.

Streekderby
De volleybalsters van HVV staan nog steeds aan kop, maar Volta uit Lelystad zit de dames héél dicht op de hielen. Zo blijft het waarschijnlijk nog lang spannend in deze competitie. Zaterdag spelen de dames om 11 uur ’s ochtends tegen VZK in Wezep. Een heuse streekderby dus, waarbij VZK de laatste weken flink punten aan het pakken is en een stijgende lijn laat zien. HVV zal er alles aan moeten doen om de punten mee te nemen naar de goede kant van het spoor.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in