Van Wijnen Smash’70 raakt koppositie kwijt

De Eredivisie Tafeltennis bij de mannen werd zaterdag hervat met direct een clash tussen twee titelkandidaten. Daarin ging koploper Van Wijnen Smash’70 in de Eijerdijk onderuit tegen de Boer Taverzo, dat door een 2-4 uitslag de eerste plaats overnam van de club uit Hattem.

 

Sfeervol
Op 14 oktober werd de heenwedstrijd gespeeld in Zoetermeer en toen won Smash’70 met 2-4. Afgelopen zaterdag waren de rollen dus omgedraaid. In Hattem verschenen beide teams in de sterkst mogelijke opstellingen aan de tafel. De thuisclub had er alles aan gedaan om de fans uit te nodigen de topper te aanschouwen en deze aanpak had gewerkt: de topper werd gespeeld in een sfeervolle ambiance, zoals dat hoort bij een affiche tussen de nummers een en twee van de ranglijst.

Tactische keuze
Het duel begon goed voor Smash’70, want Viktor Brodd liet, zoals eigenlijk al het hele seizoen, zijn klasse zien. “In de thuiswedstrijd lieten we onze Thai Padasak Tanviriyavechakul tegen hem spelen, deze keer koos ik ervoor om David McBeath op te stellen op plek één”, aldus Ruud van Graafeiland. Die keuze van de Taverzo-coach had voor én nadelen. “Brodd was oppermachtig, zowel tegen David als Jakub Folwarksi, maar hierdoor kon onze Thai uitblinken tegen Jakub Folwarski en Michiel de Vries en had hierdoor een flinke bijdrage in onze overwinning, die voornamelijk tot stand was gekomen door de tactische verandering in onze opstelling. Het was fijn dat David McBeath er nu wel bij was”, legt Van Graafeiland uit.

Topduel van 3,5 uur
Taverzo kreeg de zege in Hattem echter allerminst cadeau. Dat beide teams erg aan elkaar gewaagd waren, bleek ook wel door de lengte van de wedstrijd. “We hebben bijna drieënhalf uur gespeeld”, zegt Gerben Last. De coach van Smash’70 was ondanks de nederlaag trots op zijn ploeg. “Ik heb genoten van ons spel. Viktor speelde echt fantastisch en ook de rest van de jongens haalde een hoog niveau. Het duel had ook in 3-3 kunnen eindigen, maar het kwartje viel voor ons helaas de verkeerde kant op.”

Strijd om plek één
Smash’70 is de koppositie dus kwijtgeraakt, maar het verschil met Taverzo is slechts één punt. Daarachter loert ook landskampioen Itass DTK ’70 op de felbegeerde plek één. “Met z’n drieën steken we er bovenuit, alle teams willen graag eerste worden, dan heb je een grotere kans om de finale van de play-offs te halen”, stelt Last. Van Graafeiland kan zich vinden in de woorden van zijn collega. “Ook wij willen op ‘pole position’ eindigen. De kans is denk ik nog wel groot dat we Smash’70 nog wel gaan treffen, het is een goede ploeg.”

Smash ’70 (H) 1 de Boer Taverzo 1 2 – 4
Brodd, V.S.E. (Viktor) McBeath, D. (David) 3-0 (8,10,4)
Boer, M. de (Michel) Folwarski, J. (Jakub) 2-3(-11,-10,8,4,-6)
Vries, M. de (Martijn) Tanviriyavechakul, P. (Padasak) 1-3 (-11,-2,4,-8)
Brodd, V.S.E. (Viktor) Folwarski, J. (Jakub) 3-0 (4,4,6)
Vries, M. de (Martijn) McBeath, D. (David) 1-3 (-3,-8,9,-8)
Boer, M. de (Michel) Tanviriyavechakul, P. (Padasak) 1-3 (8,-5,-4,-3)


Bron: tafeltennis.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in