Zegetocht waterpoloërs Z&PC Hatto Heim duurt voort

Met een 15-7 overwinning op het vijfde team van Swol 1894 hebben de waterpoloërs van Z&PC Hatto Heim de vijfde overwinning op rij geboekt. Door de zege op de hekkensluiter rukt de ploeg nu op naar de vierde plek in het klassement.

Beide ploegen waren erg trefzeker in de beginfase. De eerste vijf aanvallen werden allemaal bekroond met doelpunt. Iets wat aan beide zijdes leidde tot verbaasde blikken. Vervolgens stokte de doelpuntenproductie en leidde Swol 1894 met miniem verschil na de eerste periode.

Na het eerste kwart stelde Hatto Heim orde op zaken. Peter Luchtenberg scoorde uit twee razendsnelle counters en Christiaan Fowler was trefzeker uit een manmeersituatie. Fowler, die dit seizoen als mid-achter al veelvuldig tot scoren kwam, deed vervolgens nog een duit in het zakje. Een lange pass vanaf de middenlijn die ingetikt moest worden, plofte zelf tegen de touwen.

Nadat beide ploegen in de derde periode tot scoren kwamen, werd ook speeltijd gegeven aan jeugdspeler Karsten van den Berg. Hij had al wedstrijd in de benen, maar vond halverwege de derde periode Patrick Witteveen, die vervolgens zijn eerste treffer van het seizoen binnenschoot. Vervolgens schroefden de Hattemers de score nog verder op naar 11-4, al waren het Zwollenaren die vlak voor de slotperiode nog wat terugdeden uit een verzilverde strafworp.

In de slotperiode werd er vrijuit gespeeld en kwam een kwartet spelers tot scoren. Hatto Heim combineerde er lustig op los en zag zelfs Edgar Leurink scoren. Een op het oog hopeloze boogbal zeilde binnen in de verre hoek. De bezoekers sloten vervolgens de wedstrijd af door de 15-7 nog op het bord te schieten.

Periodestanden: 2-3, 4-0, 5-2, 4-2.
Doelpuntenmakers: Peter Luchtenberg 5x, Christiaan Fowler 3x, Rik de Graaf 2x, Rick Mensink 2x, Patrick Witteveen 1x, Herman Roelofs 1x en Edgar Leurink 1x