vv Hattem in Zwolle onderuit bij ZAC

Na de uitstekende overwinning vorige week tegen Swift ’64 toog vv Hattem richting Zwolle-Zuid om aan te treden tegen ZAC. Ondanks het goede gevoel na de wedstrijd van vorige week kon Hattem dit geen goed vervolg geven tegen ZAC. Het team kwam, mede door toedoen van ZAC, nooit écht in de wedstrijd en moest uiteindelijk een verdiende nederlaag incasseren, zij het met het minimale verschil van 1 doelpunt.

Door afgelasting van het natuurgras moest noodgedwongen worden uitgeweken naar het kunstgrasveld. Zeker wel een uitkomst bij mindere weersomstandigheden, maar jammer dat dit veld nogal verouderd is en eigenlijk lastig is om op te spelen.

Dit is overigens niet de aanleiding van de nederlaag, maar maakte het voor de geel-blauwen wel lastig aan deze omstandigheden gewenning te krijgen terwijl de thuisploeg hier uiteraard beter mee uit de voeten kan. ZAC begon veel beter aan de wedstrijd dan Hattem en was veel alerter bij balverlies en gretiger in de duels. Ook wanneer Hattem in balbezit was wist het al vroeg druk te zetten waardoor het voor Hattem lastig voetballen was. Daarbij zaten de Hattemers niet echt goed in de wedstrijd en dus was het alle zeilen bij zetten voor de selectie van Hans Roeland.

ZAC beperkte zich aanvankelijk eerst tot lange ballen en afstandsschoten (die te wild en ongecontroleerd waren), maar gaandeweg de wedstrijd wist het de vrije ruimte te vinden waardoor er kansen werden gecreëerd. Hattem was in de eerste helft veelal bezig met tegen houden en was in balbezit niet bij machte om gevaarlijk te worden.

Het was het steeds nét niet. Enerzijds door de omstandigheden, maar ook door toedoen van de tegenstander. ZAC kwam dan ook verdiend op voorsprong zij het dat dit via een Zwolse inzet kwam. Een ongelukkige klutsbal ging de bal via een inzet van Otto Boekhoudt richting doelman Stefan de Weerdt die vergat de bal weg te roeien. De bal hobbelde zodoende net aan de verkeerde kant van de paal binnen: 1-0 voor ZAC.

Voor rust had ZAC nog de nodige mogelijkheden om de score te verdubbelen, maar door het gebrek aan scherpte voorin bleef de verdediging van Hattem overeind. Even dacht men toch op 2-0 te komen, maar het doelpunt werd afgekeurd voor buitenspel.

Na rust probeerde Hattem uit een ander vaatje te tappen en wat meer energie en strijdlust in de wedstrijd te brengen en het vloog met een wat aanvallender idee de tweede helft aan. Helaas voor Hattem hadden de Zwollenaren hier een goed antwoord op en werden vele initiatieven van Hattem-zijde al vroegtijdig geneutraliseerd.

ZAC wist bij balbezit van Hattem telkens haar opbouw goed te onderbreken en kon zo af en toe dreigend doorkomen. Doelman Stefan de Weerdt wist echter met goed keeperswerk een tweede treffer te voorkomen. De gedachte aan de puntendeling begon bij Hattem wel een beetje te leven, maar met name op het middenveld kwam men er maar niet doorheen en wist ZAC te voorkomen dat Hattem echt gevaarlijk door kon komen.

Silvan Kersbergen was nog het dichtst bij met een inzet boven op de lat, maar verder bleef het bij onschuldige plaagstootjes. ZAC daarentegen had meermalen de kans om de score te verdubbelen maar net als in de 1e helft was het niet scherp in de afwerking.

Uiteindelijk bleef de stand op 1-0 voor ZAC en moest Hattem concluderen dat het vandaag een mindere wedstrijd op het veld had gelegd dan de wedstrijd van vorige week tegen Swift. Bij de volgende competitiewedstrijd -17 februari uit tegen WZC- zal het team toch echt uit een ander vaatje moeten tappen wil het nog een rol van betekenis spelen in de strijd om de bovenste plaatsen waar het door alle uitslagen ineens dringen wordt. Eerst speelt het elftal zaterdag 10 februari thuis in de Bekercompetitie tegen Hoofdklasser Woezik. Aanvang van die wedstrijd is 14.30 uur.

Sportuitzending gemist of terugluisteren?