Hatto Heim krijgt DSV’61 niet klein

Zaterdag speelde sv Hatto Heim een thuiswedstrijd tegen DSV’61 uit Doornspijk. De wedstrijd was nog maar vier minuten oud of DSV moest al een wissel toepassen omdat Wilbur Akster geblesseerd raakte in een onschuldige actie.

Over de eerste helft kunnen we verder erg kort over zijn, want het was een matige vertoning van Hatto-Heim kant.

DSV was de betere ploeg met kansjes voor Alfred Hofmeijer, maar steeds stond Hatto Heim-keeper Django van der Landen op de juiste plek. Het eerste wapenfeit van de kant van Hatto-Heim kwam van Gerben van de Worp. Zijn schot ging hard over. Ook Hatto-Heim moest noodgedwongen wisselen, omdat Winand Meilink geblesseerd raakte aan zijn hamstring.

In de tweede helft zagen we een véél beter Hatto-Heim dat er boven op zat en goed voetbal liet zien. DSV werd achteruit gedrukt, maar de kansjes die Maarten Teuben en Ruben Bouwhuis kregen gingen er niet in.

Na een spelhervatting was er een uitbraak van DSV. Alfred Hofmeijer ging recht op Django van der Landen af. De keeper van Hatto-Heim redde knap, maar in zijn redding nam hij wel Hofmeijer mee. Heel DSV schreeuwde om een strafschop en gezien de situatie was dat ook wel terecht, maar scheidsrechter Geubels had het niet gezien.

Na ruim en uur speeltijd kreeg DSV wel een strafschop, want Michel Koridon pakte de hand vast van Hofmeijer. Die ging heel slim onderuit en Geubels wees naar de stip. Het schot werd knap gepakt door Django van der Landen, Hij zorgde ervoor dat Hatto-Heim nog op de benen bleef staan.

Elnathan van Dijk werd ook binnen de lijnen gebracht. Hij zorgde direct voor gevaar, maar hij kwam net een meter te kort om keeper Dekker te passeren. Twan van Rijssen kreeg nog een enorme kans. Ook hij kon de stand niet veranderen.

Diep in de extra tijd floot scheidsrechter Geubels voor het einde en zo deelde de ploegen de punten.

Foto: Gonny van Duinen

Sportuitzending gemist of terugluisteren?