Kerstconcert Hattems Mannenkoor en Fanfarekorps Ons Genoegen

Op zaterdag 23 december vindt het traditionele Kerstconcert van Hattems Mannenkoor en het Fanfarekorps Ons Genoegen plaats in de Grote of Andreaskerk aan de Markt in Hattem.

Hattems Mannenkoor, o.l.v. Herman Kamp, vertolkt traditionele kerstliederen en het Fanfarekorps, dit jaar wegens absentie van vaste dirigent Sandra Mulder, laat de fanfareklanken o.l.v. Almer Zijlstra horen in de diverse stukken die zij die avond op het programma heeft staan. Ook begeleidt Ons Genoegen de samenzang.

Aart Mateboer
Speciale gast dit jaar is de tenor Aart Mateboer. Hij is een veelgevraagd solist bij met name oratoriumkoren en werkte mee aan talrijke cd-opnames en aan tv-opnames voor Nederland Zingt. Naast zijn optredens heeft hij veel privé-zangleerlingen, is hij dirigent van het Popkamerkoor Musical Art en is hij artistiek leider van de Close Harmonygroep The Dry Mills.

Zonder entree
Altijd hebben de organiserende verenigingen als doel gehad dat het concert laagdrempelig moest blijven, dat was en is ook de reden dat er geen entree wordt gevraagd aan de bezoekers. Ook dit jaar wordt niet van dit doel afgeweken. Aan het eind van het concert zal er wel een schaalcollecte plaats vinden ter bestrijding van de onkosten.

Vanaf 19.00 uur zijn de deuren van de kerk open en om 19.30 uur vangt het concert aan. De jeugd van Ons Genoegen, ook o.l.v. Almer Zijlstra, brengt bij inloop van de bezoekers stemmige kerstmuziek ten gehore.

Jubileum
Het concert heeft reeds ruim 50 keer plaats gevonden. Beide verenigingen hebben dan ook een lange historie. Volgend jaar hoopt Hattems Mannenkoor het 100-jarig bestaan te vieren en Ons Genoegen het 125-jarig bestaan.

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in