Hattrick voor ‘Goudhaantje’ Hatto-Heim Robin van der Ziel

Zaterdag 2 december kon Jan-Peter Jonkman nagenoeg met een fitte selectie afreizen naar concurrent Epe waar oud-trainer van Hatto-Heim de scepter zwaait. Dit houdt in dat de spelers tot op het bot gemotiveerd zijn om deze wedstrijd te winnen en hun ‘oude’ trainer niet met punten in Epe achterlaten. Gelukkig kan Hatto-Heim ook weer beschikken over Damian Halfwerk na een schorsing van twee wedstrijden waardoor Noah Brommer weer op zijn vertrouwde rechtsbackpositie kan starten. Ook was er aan de kant van Hatto-Heim een jubilaris , zaterdag  speelde Bram Neuteboom zijn 100e wedstrijd in sv Hatto-Heim 1.
Wij willen Bram in ieder geval van harte feliciteren en bedanken voor zijn inzet. We hopen dat hij er nog veel wedstrijden in het geel/blauw aan gaat toevoegen.

De eerste 20 minuten is elkaar aftasten waarbij Hatto-Heim wat meer initiatief heeft dan hun tegenstander Epe, maar tot werkelijke kansen komt het niet. Daarna trekt Hatto-Heim meer het initiatief naar zich toe en gaat met meer druk naar voren voetballen en zet de tegenstander vast op hun eigen helft. Dit leidt in de 25e minuut tot de eerste grote kans voor Hatto-Heim. Prachtige steekpass van Jesse Winkelaar zet Twan van Rijssen alleen voor keeper Bas van Schoonhoven van Epe, maar faalt in het afronden. 5 minuten later tweede kans voor Hatto-Heim en weer via een steekpass door de verdediging van Epe via Rowan Mensink op Robin van der Ziel. Wederom staat keeper Bas van Schoonhoven in de weg en blijft de nul nog steeds op het denkbeeldige scorebord staan.
Vrijwilligers van Epe hebben veld 2 speelklaar gemaakt daar op veld 1 niet is te voetballen met deze weersomstandigheden. Daarvoor namens Hatto-Heim veel dank.

Voetbalwet?
In de 35e minuut had Jesse Winkelaar een vrije kopkans na een voorzet van Robin van der Ziel, maar wederom werd deze kans niet benut. Na 45 minuten fluit scheidsrechter voor rust en de technische staf van Hatto-Heim is bang dat de oude voetbalwet weer intreedt: ‘Als je zelf niet scoort dan doet tegenstander (Epe) dat wel. De tweede helft is hetzelfde beeld als de eerste helft, Hatto-Heim de betere ploeg met meer druk op de bal en tegenstander. Dit leidde in de 60ste minuut tot 0-1 voorsprong na een doelpunt van Robin van der Ziel op randje buitenspel. Grensrechter Bonhof van Epe vlagt wel maar scheidsrechter negeert zijn vlagsignaal en keurt het doelpunt goed. De voetbalwet kan op dat moment in de prullenbak.
Aantal minuten later krijgt Hatto-Heim wederom een enorme kans om de voorsprong uit te breiden maar helaas wordt er opnieuw gefaald. Jesse Winkelaar wordt alleen voor de keeper gezet maar kan deze kans niet verzilveren doordat Bas Schoonhoven opnieuw redding brengt voor Epe. De 64ste minuut krijgt Hatto-Heim een vrije trap buiten het strafschopgebied en deze wordt rechtstreeks verzilverd door Roan Admiraal. Daarna gaat Hatto-Heim door en wil met een grote overwinning richting Hattem want 6 minuten later is het wederom Robin van der Ziel die de score verder uitbreidt na een voorzet van Bram Neuteboom. 78e minuut is het wederom raak door een doelpunt van Twan van Rijssen.
Stefan Lokhorst heeft de eer gered voor Epe door in de 87ste minuut de eretreffer in te koppen.

Hattrick
Als slot van deze prettige voetbalmiddag, waarbij toch weer veel publiek vanuit Hatten is afgekomen, mag Robin van der Ziel voor zijn hattrick gaan. Na wederom een voorzet van Bram Neuteboom kan Robin vrij inschieten.
Over het geheel gezien, een verdiende overwinning en gezien de kansen had de uitslag groter kunnen en moeten zijn.

Zaterdag 9 december, de laatste wedstrijd voor de winterstop, komt AGOVV uit Apeldoorn op bezoek.

redactie: Gradus Dijkman