Grote clubactie levert voor Hattemse clubs 8.610 euro op

Vijf verenigingen in Hattem haalden in totaal 8610 euro op met hun deelname aan de Grote Clubactie. Landelijk deden 5.267 verenigingen mee en samen haalden zij ruim 10,7 miljoen euro – 1,2 miljoen meer dan vorig jaar – op door bijna 3,6 miljoen loten te verkopen.

Van de opbrengst die de Hattemse clubs behaalden gaat 80% naar de vereniging zelf. Deze clubs deden mee dit jaar:

  • Hanze Gym Hattem €4194
  • HVV €1293
  • Rijvereniging Hippisch Hattem €1233
  • TTV Smash 70 €981
  • Showciety Acrobatics €909.

Clubactie-loten verkopen was voor clubleden dit jaar eenvoudiger dan ooit. En dat is te merken aan het resultaat. Vorig jaar werden 1 miljoen loten online verkocht, dit jaar gingen maar liefst 1,6 miljoen loten digitaal over de toonbank.

Volgens Frank Molkenboer, directeur van de Grote Clubactie is de online verkoop veel leuker en slimmer geworden. “Leden gebruiken hun eigen verkooppagina die eenvoudig is te bereiken via een QR-code. Dit geeft verenigingen een veel groter bereik. Via een appje kun je nu ook je tante aan de andere kant van Nederland vragen bij te dragen aan jouw club.”

Veel leden gaan nog gewoon langs de deur, en dat blijft een belangrijke manier van werven, stelt Molkenboer. “Maar veel tieners sturen liever een WhatsAppbericht naar familie en vrienden of posten hun verkooplink op social media.” Ook voor de clubs heeft de digitalisering een enorm voordeel. “In voorgaande edities kostte het invoeren en verwerken van loten veel tijd. Het gaat nu allemaal automatisch, waardoor het veel gemakkelijker is om mee te doen.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in