Voerman Museum Hattem brengt tentoonstelling over eigen museum

Het Voerman Museum Hattem presenteert een tentoonstelling over de historie van het eigen museum onder de naam: ‘Van Oudheidkamer (1949) naar Voerman Stadsmuseum Hattem (2021).’ Een dertigtal foto’s en tekstfragmenten geeft een beeld van de geschiedenis van het museum.

De tentoonstelling geeft een overzicht hoe het museum in 1949 als Oudheidkamer uit de startblokken ging, verhuisde van de Dijkpoort naar de Achterstraat en vervolgens uitgroeide tot het Voerman Museum Hattem. Foto’s uit de ‘oude doos’ tonen hoe de collectie van het museum in de loop van jaren veranderde, maar deze geven bovendien een haast nostalgisch kijkje in het verleden van de stad Hattem.

Voerman Stadsmuseum Hattem
Het museum krijgt binnenkort ook een nieuwe naam: Voerman Stadsmuseum Hattem. Het ruim zeventigjarige museum wil met deze naamswijziging de band met Hattem en de geschiedenis van de stad nog krachtiger tot uitdrukking brengen.

Expositiewand
Voor de tentoonstelling is gebruik gemaakt van een speciale expositiewand in de Zicht op Hattem-zaal. Hier is, door gebruik van metalen koorden en transparante displays, een flexibele museumwand gecreëerd. Een constructie die veel mogelijkheden biedt om bijvoorbeeld schetsen en foto’s te tonen.

De tentoonstellingswand is mede mogelijk gemaakt dankzij ondersteuning van de Vereniging Rembrandt en de Turing Foundation. In deze tijd van coronacrisis wilden zij Nederlandse musea stimuleren om werken uit de eigen collectie voor het voetlicht te plaatsen en zij stelden hiervoor subsidie beschikbaar.

De tentoonstelling ‘Van Oudheidkamer (1949) naar Voerman Stadsmuseum Hattem (2021)’ is vanaf heden te bekijken. Op de website van het museum kan je digitaal een toegangsbewijs reserveren.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in