Hattemse werkgevers in het zonnetje gezet

Afgelopen week was de Week van de 1.000 voorbeelden. Tijdens deze week heeft de gemeente Hattem een aantal werkgevers die kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking in het zonnetje gezet.

Vanwege de corona-maatregelen was het niet mogelijk om een uitgebreid bezoek te brengen. Daarom bracht de Hattemse werkmakelaar Chantal de Wolf namens wethouder Carla Broekhuis een attentie bij vijf Hattemse bedrijven.

‘Prachtige bedrijven’
Wethouder Carla Broekhuis-Bonte is trots op de inzet van de Hattemse bedrijven: “Brink Techniek, NTP, Brimos, Molecaten en Dutch Golf zijn alle vijf prachtige bedrijven die kansen bieden aan mensen met een arbeidsbeperking. Deze bedrijven kijken niet alleen naar hun eigen belang, maar geven mensen voor wie het lastiger is om een baan te vinden de kans om zich te ontwikkelen. Al deze vijf bedrijven hebben een of meerdere personen met een arbeidsbeperking in dienst genomen.”

“Ik vind het ontzettend jammer dat ik vanwege de corona-maatregelen niet op bezoek kon bij deze bedrijven om hen te bedanken voor hun inzet. Dit soort bezoeken doen we normaal ieder jaar en de gesprekken die we voeren zijn erg waardevol. Hopelijk voelen de bedrijven zich toch in het zonnetje gezet en spreken we elkaar op een ander moment.”

Ondersteuning
Het regionaal Werkbedrijf Regio Zwolle is een netwerkorganisatie, waarin dertien gemeenten, UWV, werkgevers- en werknemersorganisaties en onderwijsinstellingen hun krachten bundelen om de komende jaren zoveel mogelijk kandidaten met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen. Het gaat om mensen die niet of moeilijk zelfstandig hun weg naar werk kunnen vinden, zoals bijvoorbeeld 50-plussers, jongeren tot 27 jaar en Wajongers met arbeidsvermogen. Het Werkgeversservicepunt Regio Zwolle ondersteunt werkgevers bij bijvoorbeeld het in dienst nemen en houden van werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in