sv Hatto Heim koploper na overwinning op Elspeet

SV Hatto Heim heeft zaterdag ook de tweede competitiewedstrijd gewonnen. Het team van Marcel van Walderveen was met 2-1 te sterk voor Elspeet. Met de zwaarbevochten overwinning vindt Hatto Heim zichzelf terug aan kop van de ranglijst. De geelblauwen zijn in 3C de enige ploeg zonder puntverlies.

De wedstrijd begon voor Hatto Heim niet goed. Binnen tien minuten openden de gasten te score. Na een goede actie schoot Jelle van der Zande de bal op de onderkant van de lat, waarna het voor Niels van der Steeg een koud kunstje was om de bal binnen te koppen. Hatto Heim probeerde zich hierop te herpakken, maar tot echt uitgespeelde kansen leidde dit nog niet. Aan de andere kant onderscheidde Jorick Mensink zich door een vrije trap uit de bovenhoek te tikken.Na bijna een half uur spelen zag het publiek de eerste echte kans voor de thuisploeg. Bram Neuteboom speelde zichzelf knap vrij, maar kon zijn inzet niet laag genoeg houden.

In de 36e minuut valt de terechte gelijkmaker. Een vrije trap van Bas Behrens vanaf de zijkant van het strafschopgebied wordt door alles en iedereen gemist, waardoor Ward Willemsen bij de tweede paal eenvoudig kan binnentikken. Negen minuten later komen de geel-blauwen zelfs op voorsprong. Op aangeven van Twan van Rijssen werkt Bram Neuteboom de bal met de hak over de doellijn. Op slag van rust krijgt Hatto Heim een goede kans, maar Bas Behrens schiet na een goede actie net over.

Direct na rust noteren we direct de eerste kans voor Hatto Heim. Ward Willemsen komt vrij voor de keeper, maar zijn inzet belandde net naast de paal. Diezelfde Willemsen is een kwartier later wederom dichtbij zijn tweede treffer. Na een goede actie van Tijmen Neuteboom schiet Willemsen hard in, maar vindt de keeper op zijn weg. Niet veel later de volgende grote kans, maar Bram Neuteboom schiet op aangeven van Ruben Bouwhuis over. Een kwartier voor tijd is Neuteboom weer dichtbij, maar ziet zijn kopbal gekeerd worden met een prachtige redding van de Elspeet-keeper.

In het restant proberen beide ploegen het nog wel, maar gescoord wordt er niet mee, waardoor Hatto Heim na het laatste fluitsignaal van de goede leidende scheidsrechter Van der Lei weer drie punten mag bijschrijven.

Zaterdag speelt Hatto Heim wederom een thuiswedstrijd. Dan treft de ploeg VIOS Vaassen.