Herfstvakantie in het Nederlands Bakkerijmuseum

Tijdens de herfstvakantie staat in Hattem de rijke geschiedenis van speculaas centraal in het Nederlands Bakkerijmuseum. Het o zo bekende koekje heeft alles te maken met de VOC, Sinterklaas en een fietsenmaker uit Deventer.

Speculaas is een eeuwenoude lekkernij die met zijn kruidige smaak een warm gevoel teweeg brengt tijdens de laatste koude maanden van het jaar. De eerste koekplank stamt al uit de 17e eeuw. Specerijen zoals kaneel, peper en nootmuskaat, die dankzij de VOC ook in Nederland verkrijgbaar werden, gaven hun specifieke smaak aan dit populaire koekje dat meer en meer zijn weg naar de consument wist te vinden. Door de toenemende populariteit bedacht rijwielfabriek Burgers in Deventer een machine waarmee speculaas vele malen sneller geproduceerd kon worden. Nieuwsgierigheid geworden? Kom dan tijdens de herfstvakantie van 10 tot en met 24 oktober naar het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem.

Speculaaspoppen en speurtocht
Het museum wil de jeugd graag kennis laten maken met een eeuwenoude traditie. Daarom leren kinderen tijdens de herfstvakantie zelf speculaaspoppen bakken met gebruik van een originele koekplank. Er is een spannende speurtocht beschikbaar, zodat ook het educatieve gedeelte niet wordt vergeten én het museum toont prachtige koekplanken waarin de schoonheid van het gedetailleerde houtsnijwerk wordt belicht.

Poffertjessalon
Ook ‘de innerlijke mens’ wordt in het Nederlands Bakkerijmuseum niet vergeten. In de sfeervolle poffertjessalon staat verse dampende koffie klaar met een portie heerlijke poffertjes of iets anders lekkers uit eigen bakkerij. Je ziet, ruikt en proeft de historie van een koekje dat jong en oud een heerlijk warm gevoel van binnen geeft.

Reserveer vooraf
Kijk voor meer informatie, de openingstijden en de reserveringsagenda op www.bakkerijmuseum.nl. Reserveren voorafgaand aan jouw bezoek is in verband met corona verplicht.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in