Dijkpoort Barokcollectief op 9 september in de Dijkpoort

Het Dijkpoort Barokcollectief speelt op monumentendag 9 september (en het Dikke Tinne Festival) in de Dijkpoort ’s morgens van 11.00 uur tot 12.30 uur en ’s middags van 13.30 uur tot 16.30 uur.
De Dijkpoort is te bezoeken en tot in de torens te bekijken, terwijl de barokke klanken binnen de dikke muren te horen zijn.

Collectief
De medewerkers van het Dijkpoort Barokcollectief zijn Niels Schipper (Zwolle), Sifra van Alphen (Epe), Heleen Pool (Hattem) en Marlies Geleijnse (Wezep),  blokfluiten. Gabrielle Owen (Groningen), cello en Herman Kaldeway (Wezep), klavecimbel.

Programma
Van 11.00 uur tot 12.30 uur spelen Niels Schipper, Gabrielle Owen en Herman Kaldeway sonates van Benedetto Marcello en Francesco Mancini, hèt blokfluitconcert van Giuseppe Sammartini en een sonate van Michel de la Barre.
Van 13.30 uur tot 15.00 uur spelen Sifra van Alphen, Gabrielle Owen en Herman Kaldeway een sonate van Michel de la Barre,  sonates van Francesco Mancini, een partita van Georg Philipp Telemann, en hèt blokfluitconcert van Giuseppe Sammartini.
Van 15.00 uur tot 16.30 uur spelen Heleen Pool, Marlies Geleijnse, Gabrielle Owen en Herman Kaldeway triosonates van Georg Philipp Telemann, triosonates van Jacques Paisible en een triosuite van Johann Christoph Schulze.

Alle muziek is uit de 18de eeuw. Allen van harte welkom. Als de poort te vol wordt moeten we op last van de brandweer de poortdeur tijdelijk sluiten, erna bent u weer welkom!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in