Gemeente Hattem steunt met subsidie lokale cultuur

Gemeente Hattem stelt een aanjaagbudget in om de lokale culturele sector te steunen. Met dit budget kunnen lokale culturele partijen activiteiten organiseren in en voor Hattem. Er is in totaal een bedrag van 15.000 euro gereserveerd voor activiteiten die voor 1 juli 2022 plaatsvinden.

Steuntje in de rug
Het aanjaagbudget is onderdeel van het vijfde pakket aan steunmaatregelen van de gemeente. Wethouder Auke Schipper: “Hattem heeft een bloeiend cultureel leven, dat door corona de afgelopen anderhalf jaar bijna volledig stilgelegen heeft. De lokale culturele sector heeft het moeilijk. Daarom willen we deze sector graag weer op gang helpen. Met het aanjaagbudget stimuleren we culturele partijen om – binnen de geldende coronamaatregelen – activiteiten te organiseren. Dat is niet alleen fijn voor de Hattemse culturele instellingen, maar ook voor de inwoners.”

Voorwaarden
Het aanjaagbudget kan gebruikt worden voor het organiseren van kleinschalige lokale activiteiten. We nodigen partijen uit om vooral met goede ideeën te komen, die toegankelijk zijn voor Hattemers en het een culturele activiteit is. Denk aan een optreden van een muziekvereniging, de organisatie van een tentoonstelling of het optreden van een lokale band. Dit kan zowel binnen als buiten zijn. Per activiteit kan maximaal 1500,- aangevraagd worden. Uiteraard geldt voor de uitvoering van deze activiteiten de op dat moment geldende coronamaatregelen. Een andere voorwaarde is dat de activiteit voor 1 juli 2022 georganiseerd wordt. U kunt het aanvraagformulier vinden op hattem.nl/aanjaagbudget. Organisaties die gebruik willen maken van het budget, kunnen hier ook hun aanvraag indienen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in