Taalwasserette tijdens Week van Lezen en Schrijven

De gemeente Hattem en de Bibliotheek Noord-Veluwe doen mee aan de Week van Lezen en Schrijven, van 7 t/m 13 september. Tijdens deze week vragen gemeenten, bibliotheken, en andere organisaties extra aandacht voor het verminderen en voorkomen van laaggeletterdheid in Nederland. Zo’n 2,5 miljoen volwassenen hebben moeite met lezen, schrijven en/of rekenen.

Wethouder Carla Broekhuis-Bonte vindt de aanpak van laaggeletterdheid erg belangrijk: “Naar schatting hebben tussen de 1300 en 1600 Hattemers moeite met alledaagse dingen zoals boodschappen doen, een formulier invullen, een bijsluiter bij een medicijn lezen of een boekje lezen met hun (klein-)kind. Door hier samen aandacht voor te vragen en mensen aan te moedigen hulp te zoeken, kunnen we het dagelijkse leven voor hen een stuk prettiger maken. Heeft u moeite met lezen, schrijven of rekenen? Of kent u iemand die ondersteuning hierin kan gebruiken? Neem dan contact op met het Taalpunt in de bibliotheek in de Marke.”

Taalwasserette
Door het Taalpunt van de bibliotheek is speciaal voor deze week een “Taalwasserette” ontwikkeld, waarbij de correspondentie van organisaties en instellingen in Hattem kan worden getest op leesbaarheid voor mensen met een lager taalniveau. Kijk voor uitleg op de website van het Taalpunt.

Puzzeltocht
Ook heeft het Taalpunt een puzzeltocht door Hattem georganiseerd waar jong en oud aan mee kan doen. Op ontspannen wijze oefen je met taal en rekenen. Deelname is gratis en onder de inzenders met de meeste goede antwoorden wordt een boekenbon verloot. Haal de puzzeltocht op in de bibliotheek of download hem via de website.

Taalpunt Hattem
Het Taalpunt Hattem vind je in de bibliotheek. Iedereen die vragen heeft over lezen, schrijven, rekenen en digitale vaardigheden kan daar terecht bij Taalpuntdocent Saskia Kuiling. Langskomen of bellen is mogelijk op dinsdag van 13.00 – 16.00 uur.

Taalpunt Hattem, Bibliotheek Hattem
MFC De Marke, Daendelsweg 2
Telefoon en WhatsApp: 06 2200 6604
taalpunthattem@bibliotheeknoordveluwe.nl
www.bibliotheeknoord-veluwe.nl

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in