Logboek ‘Haagse kinderen’: terugblik

Van 27 juli tot en met 2 augustus werd er een kamp georganiseerd voor kinderen uit Den Haag die niet op vakantie kunnen. Gerben Eilander schreef elke dag een verslag. In dit laatste artikel kijkt Cathelijn van der Kruijk met Rosalie Geerlinks, een van de vrijwilligers ‘achter de schermen’ terug op een dankbare week.

Zwemmen, knutselen en het bakkerijmuseum. De Haagse kinderen genieten van een avontuurlijk kamp in Hattem. Terwijl de kinderen druk bezig zijn met allerlei leuke activiteiten, zijn er achter de schermen veel vrijwilligers die zich inzetten om het kamp zo soepel mogelijk te laten verlopen. Een van die vrijwilligers is Rosalie Geerlinks. Zij coördineert alles achter de schermen rondom het facilitaire gedeelte van het kamp. Al bijna 15 jaar geleden is Geerlinks begonnen met deze taak en nog steeds is het iets wat ze graag doet.

‘Om kwart over acht ’s ochtends beginnen we met het klaarzetten van het ontbijt. Als het ontbijt klaar is moet het alles afgewassen en opgeruimd worden. Ook wordt er dan gekeken naar hoeveel beleg, melk en brood is er nog. Op basis daarvan worden er boodschappen gedaan.

In de ochtend maken we ook altijd het toiletgedeelte en de douches schoonen kijken we naar de was. Dus we maken het gebouw weer een beetje van kant,’ vertelt Geerlinks over wat zij en een team van andere vrijwilligers dagelijks doen.

Er zijn twaalf ervaren vrijwilligers actief bij het kamp. Hiernaast zijn er ongeveer honderd mensen die op een bepaalde manier betrokken zijn bij het kamp. ‘Wat leuk is, is dat we nu ook vrijwilligershebben die kleinkinderen zijn van vrijwilligers van een paar jaar terug. Hierdoor verjongt het kamp ook een beetje.’

In de avond is er een hele ploeg die zorgt voor het eten. ‘Elke avond eten ze iets anders. We kijken naar wat de kinderen graag of liever niet eten. We proberen om enigszins gezonde maaltijden te maken, want we weten niet wat ze thuis krijgen.’ De kinderen krijgen qua eten niks te kort ‘Ze krijgen meestal drie rondes eten. Vooraf krijgen ze soep of fruit en daarna krijgen ze een hoofdgerecht en een toetje’. Al het gekookte eten is halal en er wordt rekening gehouden met kinderen die vegetarisch eten. Op de laatste avond gaat dit allemaal een beetje anders. Dan is het namelijk patatdag.

Door de hulp van alle vrijwilligers hebben de Haagse kinderen hopelijk een onvergetelijke tijd in Hattem gehad.

Lees hier alle berichten over het Kamp Haagse kinderen.

Van de redactie
Lees jij al HattemNieuws? Ontvang voortaan nieuws en achtergronden in je mailbox!

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in