Kunstwerk op landgoed Buckhorst van Wouter Klein Velderman tijdens IJsselbiënnale 2023

RTV Hattem heeft een filmpje gemaakt over het kunstwerk van Wouter Klein Velderman, die op het kasteelterrein van Buckhorst , waar vroeger kasteel Buckhorst stond, mee doet aan de IJssselbiënnale 2023 die t/m 17 september duurt.

Kunstwerk
Wouter Klein Velderman brengt in zijn kunstwerk Nederlandse kastelen samen voor een ‘reünie’. Ze zijn op visite bij Buckhorst. Terwijl ze werken aan meer biodiversiteit, kondigen de schapen het volgende bezoek aan. Het kunstwerk bestaat uit 9 grondplannen van niet meer bestaande kastelen in Nederland die in de weiden zijn afgebeeld met kunststof  hesjes, gevuld met stro, op palen.

Film Gerrit Grit en Henk Tabois – RTV Hattem

Wouter Klein Velderman(1979, Deventer). De sculpturen en installaties van Wouter verwijzen naar een praktische wereld van constructie, industrie en transport. Ze lijken fysieke oplossingen te bieden voor alledaagse rebelse, opdringerige en vaak (nog) niet bestaande problemen. Hij werkt onder meer met industriële kunststoffen, die hij eindeloos vernaait en versmelt. Qua vorm lijken ze hierdoor nog het meest op verre familieleden van objecten uit onze dagelijkse omgeving. Ze ogen kwetsbaar, delicaat en soms wat verdwaald.In zijn werk Revolting Mass bijvoorbeeld bond hij gereconstrueerde vliegtuigen uit de Eerste Wereldoorlog vast aan bomen. Hij gebruikt daarvoor een Japanse bondagetechniek. Wouter geeft met dit werk een blik op het geweld en tegelijkertijd op de schoonheid van constructie. Lees meer. 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in