‘Galerie 8 zet Hattem op de kaart als kunststad’

Vanaf woensdag kun je 8 weken lang bij Galerie 8 aan de Kerkstraat 11 in Hattem genieten van veelzijdige kunst.

De pop-up galerie exposeert werk van onder anderen Danielle ter Hofstede, Stefan da Costa Gomez, Frans Karthaus, Annette Wijdeveld, Meyke Mulder, Barry Schulte en Bert Ramaker. Bij Galerie 8 zie je schilderijen, 3D printing, maar ook fotografie en video-installatie.

Afbeelding kan het volgende bevatten: de tekst '八 GALERIE8'

Belang van kunst
“Met werken van 8 kunstenaars wil de galerie het belang van kunst en cultuur in deze bijzondere tijd extra onder de aandacht brengen en daarnaast de prachtige binnenstad van Hattem voorzien van een beetje ‘extra glans’ en positiviteit”, zo legt Galeriehouder Arthur Herpel uit.

Binnenstad opsieren
“We bevinden ons in een enorm onzekere en bijzondere tijd. En met name de lokale middenstand heeft het natuurlijk zwaar te verduren. Dat zie je onder andere terug in het aantal leegstaande panden. (voormalige vestiging Ter Stal: red) Daarom vind ik het een perfect moment om Galerie 8 te lanceren. En daarmee de prachtige binnenstad van Hattem op te sieren met werken van kunstenaars uit onder andere Hattem, Zwolle en Amsterdam. Ik zou Galerie 8 willen omschrijven als fris, hedendaags, positief, kleurrijk en scherp”

Afbeelding kan het volgende bevatten: 1 persoon, plant en nacht, de tekst '八 0 八 GALERIE 8'

Aanvulling
Pop-up Galerie 8 is een mooie aanvulling op het Voerman Museum, Anton Pieck Museum, het Nederlands Bakkerijmuseum, Galerie Bruno Barat en Angelart Kunst&Zo. “Met Galerie 8 heeft Hattem een nog sterkere signatuur als kunststad”, aldus Arthur Herpel.

1 REACTIE

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in