Ad Spakman krijgt alsnog zijn koninklijke lintje

Ad Spakman werd vrijdag 24 april verrast door burgemeester Toon van Asseldonk met de mededeling ‘dat het Zijne Majesteit de Koning had behaagd hem te benoemen tot lid in de Orde van Oranje Nassau’.

Door de coronamaatregelen mocht de bij deze benoeming behorende onderscheiding op dat moment nog niet worden uitgereikt. Door de versoepelde landelijke maatregelen is dat nu wel mogelijk. De burgemeester overhandigde Ad Spakman vrijdag de onderscheiding  tijdens een feestelijke bijeenkomst bij de Franse School.
(tekst gaat verder na de video)

Lid in de Orde van Oranje Nassau
Ad Spakman is benoemd tot lid in de Orde van Oranje Nassau omdat hij zich, naast zijn drukke werkzaamheden als directeur/eigenaar van BroodjesExpress BV, ook maatschappelijk in en rondom Hattem zeer verdienstelijk heeft gemaakt. Gedurende de jaren 1992 – 2004 was hij vicevoorzitter en bestuurslid commerciële zaken bij de voetbalvereniging Hatto Heim. Enige jaren later hanteerde hij, van 2006 tot 2016, de voorzittershamer bij voetbalvereniging WZC in Wapenveld.

Op kerkelijk gebied is hij nu voor een tweede periode voorzitter van de Commissie van Beheer bij de Nederlands Gereformeerde Kerk en is hij mede-presentator van de radioprogramma’s ‘Zendtijd voor de Kerken’ en ‘Hattem Actueel’ bij RTV Hattem. Ook is hij  de presentator/samensteller van het televisieprogramma ‘Portret.’ Tenslotte organiseert hij al decennialang gratis toegankelijke, groots opgezette Kerstconcerten. De laatste jaren werden deze onder de naam Fuite Kerstconcerten gehouden in de Grote Kerk in Apeldoorn.

Overhandigd
Vanwege de coronamaatregelen is de onderscheiding niet opgespeld. Het etui, met daarin de onderscheiding, werd door Burgemeester Toon van Asseldonk aan Ad Spakman overhandigd.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in