Kerkdienst op De Hezenberg: “Stap in de schoenen van een ander”

Op zondag 11 juni om 19.00 uur wordt er een bijzondere kerkdienst gehouden op het terrein van De Hezenberg met als thema: “Stap eens in de schoenen van een ander”. De dienst richt zich op het verkennen van de ervaringen en perspectieven van anderen, en hoe dit ons begrip en medeleven kan vergroten.

Symbolische rol van schoenen
Schoenen spelen een symbolische rol in vele spreekwoorden en gezegden, zoals “de stoute schoenen aantrekken” of “in iemands schoenen staan”. Het thema nodigt uit tot reflectie: hoe voelt het om in de schoenen van iemand anders te staan? Schoenen zijn onze basis, ze moeten comfortabel zijn en bij ons passen, niet knellen. Maar als je het probeert, dan kun je de situatie van iemands anders wellicht beter begrijpen, je kunt iemands lasten verlichten. Schoenen zijn ook belangrijk: op blote voeten kom je niet ver, je hebt een goeie ondergrond nodig. Zo zie je in een enkele zin al dat deze teksten een dubbele betekenis kunnen hebben.

Programma
Tijdens de dienst zal ds. Wim Hortensius voorgaan in het nadenken over hoe het is om je te verplaatsen in de schoenen van een ander en de andere gezegdes. Er wordt ook muzikale ondersteuning geboden door een afvaardiging van de Christelijke Muziekvereniging Hattem. Na afloop is er gelegenheid om onder het genot van een kopje koffie of thee na te praten. Bij slecht weer vindt de dienst plaats in de Andreaskerk.

Alle geïnteresseerden zijn welkom bij deze dienst.

Praktische informatie
Waar: de Hezenberg, Hezenberg 6 in Hattem
Bij slecht weer: Andreaskerk, Markt Hattem
Wanneer: zondag 11 april om 19.00 uur

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in