Bibliotheek Noord-Veluwe heeft nieuw Educatief Programma

De bibliotheek heeft drie nieuwe educatieve programma’s. De programma’s heten: Red de oceaan met algoritmes, Cijfers leren met lezen en Op boekenreis door Nederland.

In mei hebben alle scholen informatie ontvangen over het aanbod voor het volgende schooljaar. Er is een flyer met een beknopt overzicht van nieuwe en bekende programma’s. Deze is, samen met het complete aanbod, ook online via de website van de bibliotheek www.bibliotheeknoordveluwe.nl beschikbaar. Het basisaanbod zoals groepsbezoeken, themacollecties en een programma rondom de Kinderboekenweek en Nationale Voorleesdagen zijn jaarlijks favoriet bij alle scholen. Daarnaast zijn er speciale programma’s rondom leesbevordering en mediawijsheid.

Trots op samenwerking
Karin Wolf, specialist educatie bij Bibliotheek Noord-Veluwe, overhandigde dinsdag de flyer over het Educatief Programma aan Mariette Veldkamp, directeur van ’t Mozaïek in Vaassen.
Karin Wolf is trots op de samenwerking met het onderwijs. “Al ruim negen jaar is de Bibliotheek op School een bekend begrip. Op ruim 40 scholen is een leesconsulent namens de bibliotheek werkzaam. Een vast aanspreekpunt op school is belangrijk.” Mariette Veldkamp is het met haar eens. “Door de leesconsulent op onze school, Elisa de Graaf, is het leesplezier van onze leerlingen echt gestegen. Haar inzet is echt van toegevoegde waarde bij het bevorderen van lezen.”

Taalontwikkeling
Enthousiast vervolgt Karin Wolf haar verhaal. “Alle 62 scholen in ons werkgebied kunnen gebruik maken van ons Educatief Programma. De bibliotheek kan scholen ondersteunen op het gebied van leesbevordering. De bibliotheek richt zich op het leesplezier. Dit is nodig voor een goede taalontwikkeling bij ieder kind. Door meer te lezen wordt een kind beter in taal. Daarvoor zijn leuke, actuele en veel boeken nodig. En daar staat de bibliotheek garant voor! Ook op het gebied van mediawijsheid heeft de bibliotheek Noord-Veluwe een uitgebreid aanbod, zoals het al genoemde Red de oceaan met algoritmes, dat geschikt is voor groep 7/8. Maar er voor alle groepen, zelfs al voor groep 1/2, aanbod op het gebied van mediawijsheid. Voor groep 1/2 hebben we de les Alles over internet. Op een interactieve en speelse manier leert de klas over wat internet is en waar je het voor gebruikt.”

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in