Bewoners en cliënten waarderen Driezorg met ruime voldoende

Voor de Zwolse ouderenzorgorganisatie Driezorg werd het jaar 2020, net als voor heel Nederland, getekend door de uitbraak van het coronavirus. Bij het presenteren van de jaarcijfers laat Driezorg zien dat ondanks deze crisis de organisatie in control is en de interne processen op orde heeft.

Terwijl het virus toesloeg in Nederland en Driezorg ook niet ontzag, werd er keihard gewerkt aan goede kwaliteit van zorg, tevreden bewoners en cliënten en goede financiële resultaten. Bewoners en cliënten waarderen Driezorg met een ruime voldoende. Een 8,1 geven bewoners van verzorgings- en verpleeghuizen de zorg van Driezorg en een 8,2 geven cliënten in de wijk aan Driezorg. Het boekjaar werd afgesloten met een positief resultaat van ruim 1,3 miljoen.

Frank Kodden, bestuurder bij Driezorg: “2020 was een ongekend heftig en ingewikkeld jaar. We werden geconfronteerd met maatregelen die heel veel impact hadden op onze bewoners en cliënten. Het virus ging ook Driezorg niet voorbij. Voor alle betrokkenen zeer ingrijpend. Onze bewoners en cliënten hebben een kwetsbare gezondheid. Juist daarom vind ik het zo bijzonder en ben ik ontzettend trots dat we als organisatie onze veerkracht hebben getoond. Dat we onverminderd door zijn gegaan met het geven van aandacht, constant op zoek zijn geweest naar oplossingen en mogelijkheden. Het ongewone gewoon gedaan. Ook op momenten dat situaties heel moeilijk waren.”

In de jaarcijfers van 2020 is naast het positieve resultaat te lezen dat de liquiditeit gelijk bleef (1,2%) en de solvabiliteit verder steeg naar 34%. Frank Kodden: “De overheid biedt de mogelijkheid om het deponeren van de jaarcijfers uit te stellen vanwege alle perikelen rondom corona. Daar hoefden wij geen gebruik van te maken. Ons controleproces is prima op orde waardoor zonder enige vertraging de jaarrekening op een goede manier kon worden afgerond. Al met al hebben we een goede basis om op volle kracht vooruit te gaan.”

Bekijk hier de infographic van alle cijfers.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in