Anton Pieck Museum Hattem laat je genieten van drie nieuwe exposities

Vanaf zaterdag 5 juni kun je weer naar het Anton Pieck Museum in Hattem. Er is een drietal spiksplinternieuwe exposities in het museum te zien.

Tijdens de lockdown heeft het Anton Pieck Museum alle exposities aangepast en een deel van het museum is opnieuw ingericht met nieuwe energie zuinige ledverlichting. “Bovendien hebben we een nieuwe Museumtour, die je kunt gebruiken op de smartphone en waarbij je extra informatie krijgt in de vorm van tekst, beeld, audio en video.

Alfabet
B is van badlaken waarop een broccoli in badpak de blauwe bergen bewondert, terwijl op de bloemetjesbank een broccoli in bikini hun bloemkooltje in zijn buggy bekijkt. T is van tandarts – een teckel – die met een tang een tand trekt van een tyrannosaurus rex terwijl zijn toegewijde tandartsassistent – een tapir – toekijkt. 

Alle letters van het alfabet en hun oneindige mogelijkheden vind je in dit prachtige boek vol verrassende vondsten. Iedere pagina is een weergaloos zoek- en ontdekfeest. Probeer in de tekeningen ook de letters zelf te vinden, voor de dief ermee vandoor gaat! Zie je welk voorwerp hij van bijna elke bladzijde meeneemt?

Charlotte Dematons heeft net als Anton Pieck in totaal meer dan 350 boeken geïllustreerd. Allebei hebben ze de ‘Sprookjes van Grimm’ geïllustreerd. Als bekroning van haar werk heeft ze al diverse prijzen gewonnen waaronder een gouden penseel, twee zilveren penselen en een Glazen Globe. Van “Alfabet” zijn al meer dan 120.000 exemplaren verkocht.

De expositie met de originele tekeningen uit ‘Alfabet’ is te zien tot en met 16 januari 2022. De kinderen mogen meekomen om letters te zoeken en voorwerpen te raden.

‘Stille wateren, diepe gronden’
In de exposite ‘Stille wateren, diepe gronden’ kun je zien hoe Anton Pieck het landschap om hem heen zag én je maakt nader kennis met de man achter de kunst.

Immers, stille wateren hebben diepe gronden. ‘Stille Wateren, diepe gronden’ is te zien tot en met 15 januari 2023.

 

Rooodkapje
De expositie ‘Roodkapje’, laat je originele ontwerptekeningen voor het sprookje Roodkapje in de Efteling zien en de vertelling van Roodkapje in het sprookjesboek. Als ontwerper voor de Efteling was het een grote wens van Anton Pieck dat Roodkapje toegevoegd zou worden aan het Sprookjesbos. In 1953 vindt Roodkapje voor het eerst haar weg in het Sprookjesbos in de vorm van een beeld. Zeven jaar later is het sprookje als vertelling compleet zoals we het vandaag de dag kennen. Precies zoals Anton Pieck het bedoeld had.

De expositie ‘Roodkapje’ is te zien tot en met 16 januari 2022. Voor de kinderen is er een speurtocht.

Kijk op www.antonpieckmuseum.nl voor de coronamaatregelen van het Anton Pieck Museum.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in