Cele Racing gekwalificeerd voor Londen

Het Cele Racing-team, waarvan Hattemers Emily van Dijk en Aukje Land deel uitmaken, heeft zich gekwalificeerd voor de Shell Eco Marathon Europe 2020. Deze marathon, die dit jaar in Londen werd gehouden, zal in juni of juli 2020 ergens in Europa plaatsvinden. Tijdens de race strijden universiteiten en hogescholen uit heel Europa én het team van Gymnasium Celeanum met hun zelfgebouwde auto.

Het Cele Racing bestaat uit 16 scholieren (14-18 jaar) en 2 docenten van het Gymnasium Celeanum te Zwolle. Emily is de teamcaptain en zorgt ervoor dat alle teamleden hun afgesproken werkzaamheden doen en ze houdt de spirit erin. Aukje is de pilot en bestuurt de auto.

Vakoverstijgend praktijkonderwijs
In september 2018 bedachten twee docenten van het Celeanum mee te willen doen aan de Shell Eco Marathon. ‘Ons doel was om binnen de school vakoverschrijdend praktijkonderwijs te kunnen leveren. Het team heeft enorm hard gewerkt aan de bouw van ons voertuig. Op geheel vrijwillige basis hebben ze in zeer korte tijd met beperkte middelen een fantastisch resultaat neergezet,’ aldus Kim Hogeboom, scheikunde docent, en Liekele Gaastra, economie docent, begeleiders Cele Racing. En nu, een ruim half jaar later hebben ze zich samen met hun scholierenteam gekwalificeerd voor de Shell Eco Marathon 2020.

Ook bij Shell waren ze onder de indruk van het Cele Racing-team; ze hadden niet vaak meegemaakt dat een team zonder ervaring in het eerste jaar zo goed voorbereid naar de race kwam.

Beter e-mails schrijven
‘En wat was het een unieke ervaring om in de auto te rijden! Ons voertuig ging erg soepel door de zware technische keuring en behaalde omgerekend maar liefst 82,8 km op 1 kWh op het circuit,’ vult Aukje Land, coureur van Cele Racing aan. Niet alleen op het gebied van techniek maar ook op gebied van marketing heeft het team veel geleerd. ‘Omdat ik teamleider was heb ik niet alleen met het team maar ook met veel sponsors contact gehad. Inmiddels ben ik beter in het maken van mails en coördineren van het team, en dan heb ik het nog niet eens over het technische deel gehad,’ zegt Emily van Dijk, teamleider van Cele Racing.

 

 

 

 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in