Aquarellen Marianne Voeten in Voerman Stadsmuseum Hattem

Het Voerman Stadsmuseum Hattem presenteert zaterdag 6 mei de tentoonstelling ‘Water, Wind en Wolken’. Deze expositie biedt een boeiend overzicht van de aquarellen van Marianne Voeten uit Hattem. De weidsheid van de natuur vangen in een aquarel, dat is de kracht van Marianne Voeten. Al van jongs af aan, toen ze in Kampen woonde, was Marianne gefascineerd door het water van de IJssel en de prachtige wolkenluchten boven Kampen.

Ambitie voor de kunstacademie
Al snel begon ze met het tekenen en schilderen van haar eigen creaties en dit werd versterkt toen ze les kreeg van Teun van der Veen uit Zwolle. Van der veen gaf gaf les aan leerlingen die veel belangstelling hadden voor tekenen, en Voeten leerde van hem een eigen stijl te vinden en dingen te maken die zij echt mooi vindt, zegt ze daar zelf over. Marianne Voeten wilde hierna graag naar de kunstacademie, maar dat mocht ze van haar ouders niet. In plaats daarvan is ze medisch secretaresse geworden en heeft ze nog heel veel andere dingen gedaan. Toch is ze altijd blijven schilderen en de laatste vijftien tot twintig jaar is ze hier zelfs intensief mee bezig geweest.

Water, Wind en Wolken
De tentoonstelling ‘Water, Wind en Wolken’ richt zich op de landschappen uit de omgeving van Hattem, de IJssel en de Wadden, die ze heeft geschilderd in de aquareltechniek. Marianne Voeten gaat buiten op zoek naar het verhaal voor haar aquarellen, ze maakt foto’s en schetsen van het landschap en werkt deze vervolgens zorgvuldig uit in haar atelier. De bezoeker van deze tentoonstelling kan zich bij het bekijken van haar aquarellen overgeven aan de natuur en de beelden die Marianne Voeten laat zien. En zich dan laten meenemen in de wolken, water en weidsheid van haar schilderijen.

‘Water, Wind en Wolken’ is van 6 mei tot en met 30 juli 2023 in het Voerman Stadsmuseum Hattem te bekijken.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in