Hier moet je op letten bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine

Is het tijd voor een nieuwe of andere wasmachine, dan is het goed vooraf te weten wat voor jou belangrijk is. Het kan namelijk heel goed zijn, dat je huidige wasmachine niet meer helemaal voldoet, waardoor je genoodzaakt bent een andere aan te schaffen.

De kosten voor een nieuwe wasmachine kunnen flink in de papieren lopen. Toch zijn er verschillende zaken die wellicht ontzettend leuk zijn, maar niet noodzakelijk zijn. Op deze manier kun je de wensen en noodzaak eenvoudig van elkaar scheiden. Bij de aanschaf van een nieuwe wasmachine is het belangrijk rekening te houden met een aantal zaken. De drie belangrijkste hebben we voor je op een rijtje gezet.

Inhoud
Allereerst is het goed te bepalen welke inhoud je wasmachine moet hebben. Dit is vaak onder te verdelen in drie verschillende categorieën. Dit is 6, 8 en 10 kilo. Hiermee wordt de inhoud van de trommel weergegeven en wordt bepaald aan de hand van het gebruik van je wasmachine. Eén van de bekendste merken is de Miele wasmachine. Als stelregel wordt vaak gekeken naar het aantal personen waaruit het huishouden bestaat. Ben je alleen of met z’n tweeën, dan volstaat een wasmachine met een inhoud van 6 kilo. Heb je ook kinderen, dan is het aan te raden bij twee kinderen te kiezen voor de 8 kilo variant. Bestaat je gezin uit meerdere kinderen, die ook nog eens allemaal sporten, dan is een 10 kilo wasmachine aan te raden.

Energielabel
De aanschaf van een wasmachine kan al flink in de papieren lopen. Naast de extra kosten aan wasmiddel, heb je daarnaast ook te maken met de kosten voor het energieverbruik. Je wasmachine draait al snel tot wel twee a drie uur, dus een zuinig apparaat is dan wel zo fijn. Naast het energielabel, is ook het waterverbruik belangrijk om in de gaten te houden. Doorgaans zullen de meeste wasmachines zijn voorzien van een A-label. Toch is het goed dit vooraf goed te checken. Want een voordelige wasmachine, die vervolgens enorm veel stroom verbruikt, zorgt uiteindelijk voor een enorme extra kostenpost. Onderaan de streep kan het zelfs heel goed mogelijk zijn, dat je een stuk duurder uit bent. Een wasmachine vergelijken is dus wel zo belangrijk. Een energiezuinige wasmachine kan dus wel in éénmalige aanschaf een stukje duurder zijn, maar kan op lange termijn een hoop schelen.

Extra’s
Tegenwoordig kun je een wasmachine kopen met tal van extra functionaliteiten. Maak alleen wel voor jezelf de afweging of je hier ook daadwerkelijk gebruik van gaat maken. Dit zal er namelijk voor zorgen dat de aanschaf van je wasmachine een stuk hoger uitvalt. Blijkt dat je ze niet gebruikt, dan is dit natuurlijk ontzettend zonde van je geld. Een enorm populaire optie, is de ‘AddWash’ functie. Je hebt het vast wel eens gehad, je hebt net je wasmachine aangezet en komt tot de ontdekking dat er nog een paar sokken, handdoek of T-shirt in de wasmand ligt. Met de ‘AddWash’ kun je een vergeten item zo via het klepje in de deur aan de was toevoegen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in