Hattem vol clowns bij 50e Avondvierdaagse

Een stad vól clowns. Dat moet donderdag 17 mei de klinkende afsluiting worden van de 50e Avondwandelvierdaagse in Hattem. Deze speciale editie van het jaarlijkse wandelevenement wordt met diverse bijzonderheden omlijst. Zo is er in samenwerking met het JOGG-project (jongeren op gezond gewicht) van de gemeente Hattem een actie waarbij alle deelnemers vooraf een bidon krijgen. Hier kan met de klas een foto van worden gemaakt, die meedingt naar een leuke prijs.

Bijzonder
Vadesto biedt de winnaar een leuke activiteit aan en ook AH heeft voor de wandelaars tijdens de Avondvierdaagse een verrassing . Het defilé dat de vier wandeldagen afsluit gaat vanwege het jubileum bijzonder worden. Stichting Avondwandelvierdaagse Hattem vraagt alle deelnemers om zich op de laatste dag, maar in elk geval tijdens het defilé te verkleden als clown.

Foto’s
Alle deelnemers krijgen vooraf van de organisatie een rode clownsneus met een elastiekje. De rest vul je zelf aan! Foto’s die tijdens het defilé gemaakt worden van mooie, leuke en bijzondere clowns kunnen je plaatsen op facebook.com/JOGGHattem. Ook met deze foto’s kan een prijsje worden gewonnen. meedoen.

Vreemd
Dit jaar zal er bij het defilé een extra drum- en showfanfare. Bij de opstelling van het defilé is een bijzondere ‘afvalopruimer’ aanwezig en tijdens het defilé een wat vreemde ‘beveiligingsagent’.

Routes
Er is keuze uit 5 of 10 km per dag. Er zijn nieuwe en vooral natuurrijke routes samengesteld. De deelnemers starten maandag tot en met woensdag vanaf 17.30 uur (10 km) resp. 17.45 uur (5km) vanaf het voormalige ijsbaangebouwtje aan het Uilennest. Om uiterlijk 21.30 uur moeten de wandelaars zich hebben afgemeld. De slotavond start om 17.15 uur en het defilé begint om 19.30 uur.

inschrijving
Deelname is voor wandelaars tot en met veertien jaar 3,50 euro, vanaf vijftien jaar betaal je 4 euro. Inschrijven kan nog op maandag 14 mei vanaf 17.00 uur aan de start.

Vrijwilligers
Enkele tientallen vrijwilligers zijn in touw om het wandelevenement te doen slagen. Meer vrijwilligers zijn overigens van harte welkom. Geïnteresseerden kunnen tijdens de Avondvierdaagse even binnenlopen in het ijsbaangebouw om daar met de organisatoren te overleggen wat zij voor het wandelevenement kunnen betekenen.