Bauke Liefers houdt poëzielezing in de bieb

Bauke Jeroen Liefers houdt op vrijdag 8 juni een poëzie lezing in de Bibliotheek in Hattem. Hij zal van 16.00 – 17.00 uur de door hem geschreven gedichten delen met het aanwezige publiek. Maandagmiddag 26 juni 1997. Een warme middag op het mooie strand van Zuid-Frankrijk. De destijds 22-jarige Bauke Jeroen Liefers wordt ernstig ziek. Drie lange jaren vol onzekerheden volgden om daarna pas de diagnose Multiple Sclerose (MS) te krijgen. Een harde en moeilijke diagnose, maar tegelijkertijd een enorme bevrijding. Het beestje had een naam gekregen.

Bauke Jeroen Liefers is dichter in hart en nieren. Hij schrijft over zijn leven met MS én over datgene wat volgens hem zo belangrijk is: geloof, hoop en liefde. Door middel van zijn gedichten hoopt hij een inspiratiebron te kunnen zijn voor zijn medemens.

Gedichtenbundels en cd
Inmiddels heeft Bauke al drie gedichtenbundels en een cd uitgebracht en hij is nog lang niet van plan om het bijltje erbij neer te gooien. ‘Wat er ook gebeurt, hoe zwaar het leven ook mag zijn, mijn positieve eigenwijsheid zal de bovenhand blijven houden. Lieve MS, ik geef mij niet zomaar gewonnen’.

Nieuwsgierig geworden naar Bauke Jeroen Liefers en zijn gedichten? Van harte welkom in de Bibliotheek in mfc de Marke.