Sv Hatto Heim komt sneu weg bij koploper vv Hierden

Afgelopen zaterdag speelde sv Hatto Heim tegen koploper vv Hierden. In een interessante wedstijd verliest een goed spelend Hatto Heim met 1-0 door een kopbal van Hierden, diep in de tweede helft. Doordat de concurrentie ook verloor en in zicht blijft is klassebehoud nog steeds mogelijk voor sv Hatto Heim. Het wedstrijdverslag lees je hieronder.

De eerste helft
De wedstrijd is net begonnen als Hatto Heim de bal onderschept en spits Jesse Winkelaar wordt aangespeeld, hij zet met een puike steekpass Noah Brommer tegenover keeper Polhoud van Hierden. Brommer weet deze buitenkans niet te benutten en plaatst de bal helaas net naast het doel. De Hierdenaren zijn hier wel van onder de indruk, getuige hun spel de eerste helft, mede afgedwongen door een fel en goed spelend Hatto Heim. In de 9e minuut scoort de gevaarlijke spits Klaassen van Hierden, maar hij staat in buitenspel positie. Dan breekt Hatto Heim weer goed uit en speelt spits Jesse Winkelaar zichzelf vrij en schiet de bal maar net over. Hatto Heim verstopt zich niet en maakt het de koploper erg lastig. Beide backs van Hatto Heim, Gerben van der Worp en Aron Winkelhorst, zitten kort op hun tegenstander en weten er meestal voor te komen om zo de aanval over te nemen. Dit geeft extra aanvallende impulsen en ontstaan er gevaarlijke momenten voor het doel van Hierden.
In de 29e minuut speelt de andermaal goed spelende Jesse Winkelaar zich weer vrij richting de achterlijn en speelt Brommer aan die de bal niet kan raken. Op dat moment golft het spel op en neer en ontstaan er bij beide doelen gevaarlijke momenten. De achterhoede van Hatto Heim staat goed onder leiding van aanvoerder Admiraal die net terug is van een blessure, terwijl de geblesseerde Koridon erg goed en solide wordt vervangen door Tijmen Neuteboom die geconcentreerd zijn goede werk deed. Hierden is erg gevaarlijk in standaard situaties met name de insnijdende vrije trappen. 2 minuten in de blessuretijd van de eerste helft komt zo’n bal de 5 meterlijn binnen en komt plots stil te liggen voor keeper Mensink.

De tweede helft
De tweede helft start Hierden beter en geeft meer druk naar voren en Hatto Heim wordt iets meer naar achteren gedrukt. Maar toch krijgt Hatto Heim een goede mogelijkheid in de 47e minuut doordat Winkelaar de bal voor geeft op Bram Neuteboom die middels een volley de bal over mikt. In de 53e minuut krijgt Hierden weer een gezochte vrije trap aan de linkerkant op de helft van Hatto Heim. Deze wordt weer zeer gevaarlijk in het doelgebied getrapt en Elnathan van Dijk brengt redding op de lijn en belandt uiteindelijk naast het doel. Vlak hierna vuurt Bram Neuteboom van ruim 35 meter op het doel van Wouter Polhoud van Hierden, die kan de bal alleen maar nakijken en ziet’ m via bovenkant lat wegketsen.
Dan een aanval van Hierden in de 75e minuut aan de linker kant. Weer laat een Hatto Heimer zich uitlokken om een zeer lichte “overtreding” te maken waarvoor gefloten wordt door scheidsrechter Schumacher. Wederom op een zeer gevaarlijke plek voor Hatto Heim en dat gezegd hebbende wordt de bal weer zeer goed ingebracht richting 5 meter gebied waar de net ingevallen Gert Boonen de bal goed inkopt. De 1-0 is een feit. In de 80e minuut scoort de net ingevallen en van blessure teruggekomen Ward Willemsen de 1-1, helaas wordt er gevlagd voor buitenspel. Dan moet Tijmen Neuteboom het veld verlaten met een blessure en wordt vervangen door Sander Westrik die direct doorgestuurd wordt naar de spits door Coach van Walderveen. In de 94e minuut het laatste wapenfeit van Bram Neuteboom die een goed schot gekeerd ziet worden door keeper Polhoud van Hierden.

Hatto Heim keert met opgeheven hoofd terug
Zo viert Hierden de 1-0 en blijft koploper en kan Hatto Heim met opgeheven hoofd terug naar Hattem. De afgelopen twee wedstrijden wordt met vaak goed voetbal en een goede wedstrijdmentaliteit afgesloten en dat geeft goede hoop voor de vele meegereisde Hatto Heim supporters. Volgende week is Hatto Heim vrij, ze spelen op 15 april thuis tegen nummer laatst DESZ die verslagen moet worden.