Clubkampioenen Hippisch Hattem

Zaterdag werd het jaarlijkse Clubkampioenschap van rijvereniging Hippisch Hattem verreden. Een mooi programma met dressuur in de ochtend en springen in de middag. Het weer hield zich goed en de sportieve prestaties van alle ruiters logen er niet om. Aan de rijvereniging zijn FNRS-ruiters (Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra) en KNHS-ruiters (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie) verbonden. Daarom kon er om diverse kampioenschappen worden gereden.

Bij de FNRS dressuur is Linde Jonkers met Tunny dressuurkampioen geworden met 227 punten. Dressuurkampioen KNHS pony’s werd Desiree Agterhuis met haar pony Lotte, hun proef was goed voor 185 punten.

Bij de paarden ging de overwinning naar Melanie Mulder en haar paard Jody met 191,5 punten voor hun dressuurproef. Bij het springen werd het FNRS kampioenschap gewonnen door Linda Jonker met de pony Hulstkamp’s Leandro vanwege haar mooie punten en foutloze parcours.

Bij de KNHS ponyruiters ging de eer naar Leonore Gunnink met haar pony Komodo Van Orchid’s. Zij reed een foutloos parcours en een supersnelle barrage. Marri-lotte Dubbeldam greep met haar paard Entrada de springtitel bij de paarden door als snelste de barrage te rijden.

Linda Jonker is algemeen clubkampioen bij de FNRS ruiters geworden. Lois Kuster werd algemeen clubkampioen bij de pony’s en Marri-lotte Dubbeldam ging er met de beker voor de Algemeen Kampioen bij de paarden vandoor.

Alle uitslagen vind je op www.hippisch-hattem.nl