Sanne Lindeboom is voorleeskampioen van Hattem

Alle zes basisscholen uit Hattem namen woensdagmiddag deel aan de door de Bibliotheek Noord-Veluwe georganiseerde, lokale ronde van de Nationale Voorleeswedstrijd. De schoolkampioenen lazen voor in mfc de Marke.

Met beperkt publiek werd de wedstrijd een gezellig klein, maar belangrijk, voorleesfeest. De andere leerlingen die als schoolkampioen meededen aan de Voorleeswedstrijd in Hattem zijn Marit de Haan van de Van Heemstraschool, Emma Dekker van De Vlonder, Myrthe Vros van de Jan Jaspersschool, Tjores Brouwer van de Sint Andreasschool en Amélie Veltkamp van De Zaaier.

Verbeelding in de hoofdrol
De schoolkampioenen lazen voor uit hele diverse verhalen. Verhalen over oorlog, over vriendschap, over het dagelijks leven, alle onderwerpen die je kunt vinden in het dagelijks leven en dus ook in de bibliotheek kwamen voorbij. Alle deelnemers waren natuurlijk een beetje zenuwachtig, maar hadden echt veel zin om voor te lezen. Sanne Lindeboom van Het Palet was volgens de jury de beste voorlezer. Sanne las voor uit ‘Matilda’ van Roald Dahl. Ze had gekozen voor een pakkend hoofdstuk, waarbij verbeelding een grote rol speelt. Sanne gaat nu door naar de regionale ronde in Apeldoorn, waar zij de gemeente Hattem zal vertegenwoordigen.

‘Terechte winnaar’
De jury bestond uit wethouder Carla Broekhuis en Tera Mensink van de Bibliotheek Noord-Veluwe. Volgens juryvoorzitter Broekhuis was het een lastig besluit voor de jury, maar waren ze unaniem: Sanne is de terechte winnaar. ‘Een prettige en heldere stem, juiste intonatie en een mimiek die past bij het verhaal zonder dat het een toneelstuk wordt. Allemaal elementen die horen bij een voorleeskampioen.’ De jury heeft zes mooie verhalen gehoord van de zes schoolkampioenen. Wethouder Broekhuis reikte de beker en de speciale oorkonde uit aan Sanne Lindeboom.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in