Drie bekers voor dansers Hanze Gym Hattem

Op de eerste danswedstrijd van het seizoen slaagden alle 3 de wedstrijdgroepen van Hanze Gym Hattem er in om podiumplek op te eisen. De meisjes tot en met 13 jaar dansen dit seizoen een niveau hoger en komen nu uit op C-niveau. Hierin dansten zij naar een hele knappe 2e plaats.

De C tot en met 16 jaar komt uit in een nieuwe samenstelling en hebben laten zien dat ze, ondanks de korte voorbereiding, echt een team zijn geworden. Stralend en met overtuiging dansten ze naar een verdiende 3e plaats.

De C 16 tot en met 19 jaar hebben een pittige dans ingestudeerd, waarin zij gedurende het seizoen nog kan groeien. Dit werd ook door de jury opgemerkt en beloond met de 1e plaats.


Heren van Hanze Gym Hattem succesvol in actie

Op zaterdag 1 februari was de tweede plaatsingswedstrijd voor de heren van Hanze Gym Hattem. Het betreft de keuze oefenstof voor junioren en senioren. Voor Hanze Gym Hattem kwamen Ruben Meijerink, Jesse Mulder en Sjoerd Wessels uit.

Sjoerd Wessels was goed hersteld van zijn blessure van de vorige wedstrijd. Dit bleek ook tijdens de wedstrijd waarin hij eerste werd op het toestel rekstok. Bij het toestel sprong raakte Sjoerd helaas de mat, wat hem punten kostte. Over de gehele serie oefeningen op de zes toestellen mocht hij de zilveren medaille mee naar huis nemen. Hierdoor is hij verzekerd van een plek in de finale op 24 maart.

Ruben Meijerink en Jesse Mulder streden wederom tegen elkaar tijdens deze wedstrijd. Jesse had de eer hoog te houden na de gouden medaille op de eerste wedstrijd. Met een eerste plaats op rek en voltige lukte het hem helaas niet om dit vast te houden en won hij uiteindelijk de zilveren medaille. Ruben turnde een stabiele wedstrijd, maar greep door een paar kleine foutjes helaas net naast het podium met een vierde plaats.


Nette prestaties van turnsters Hanze Gym Hattem

Zaterdag mochten 15 turnsters van Hanze Gym Hattem hun tweede plaatsingswedstrijd turnen in de 4e divisie.

Julie en Noa startten in wedstrijd 1. Noa turnde geheel foutloos en wist zelfs op brug 2e te worden. In de meerkamp werd ze knap 7e. Julie turnden weer erg netjes en was vooral op sprong sterk met een 2e plek. Door 2 fouten op balk behaalde ze net geen podiumplaats, met een keurige 6e plek.

In wedstrijd 2 mochten de pupillen laten zien wat ze konden. Anne turnde op alle toestellen foutloos en werd knap 5e. Nora eindigde vlak achter Anne op plaats 6 mede dankzij een mooie 2e plaats op sprong. Sophie de Haas wist ook de top 10 te halen met een 9e plek. Noreen turnde vooral op vloer weer heel elegant met een glimlach van de jury als gevolg. In de meerkamp eindigde ze als 12e. Sanne eindigde als 16e en turnde vooral op sprong weer erg netjes.

In wedstrijd 3 turnde Evy en werd in een groot deelnemersveld van 28 meiden netjes 12e, met een 3e plek op sprong. In de andere baan turnden de senioren Sanne en Maris hun wedstrijd. Beiden lieten mooie onderdelen en verbeteringen zien.

In de laatste wedstrijd mochten de junioren turnsters de dag afsluiten. Bij Deborah en Kyra liep het begin van de wedstrijd niet zoals gepland, maar ze herpakten zich goed en lieten mooie oefeningen zien. Bij Floor verliep de wedstrijd goed en ze werd in een groot deelnemersveld van 32 meiden 22e. Bij Leah ging sprong en vloer erg goed, op sprong werd ze 6e en in de meerkamp kwam ze op plek 19. In de andere baan turnde jeugdturnster Maartje en ze wist met een 9e plek knap de top 10 te behalen.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in