Hattemprent voor het goede doel

‘Een Hattemprent met zeefdruktechniek in gelimiteerde oplage die een collecters item wordt.’ Het moet de eerste zijn in een jaarlijkse serie waarmee De Lionsclub Hattem fondsen werft voor het goede doel. Het genootschap nodigt ieder komend jaar een lokale  kunstenaar uit om een werk te maken, geïnspireerd op onze mooie Hanzestad Hattem.

Edith de Jong
Voor de
 primeur is samenwerking gezocht met beeldend kunstenaar Edith de Jong. Zij is bekend als beheerder van de Dijkpoort en daar werkzaam als beeldend kunstenaar en kunst- en erfgoededucator.

Verbinding als leidend thema
Alles in Ediths werk draait om het thema verbinding, zowel het verbinden van leerlingen met kunst als connecties tussen mensen en aspecten van het dagelijks leven.
Steigers, bouwplaatsen, vlakken, lijnen en microchips – vanuit mijn kant, de verbeelding – dat soort dingen fascineren me mateloos.’, aldus De Jong.

Unieke zeefdruk
Edith heeft zich verdiept in de techniek van het zeefdrukken en heeft in co-creatie met Het Grafisch Ambacht (HGA) in Zwolle een zeefdrukontwerp gemaakt met Hattem als inspiratiebron. In een gelimiteerde oplage van 150 exemplaren met vier kleurlagen wordt deze gedrukt. De Hattemprenten worden ingelijst en met passepartout geleverd. Alle zeefdrukken zijn genummerd en gesigneerd door Edith.

Opbrengst voor Leergeld Noord-Veluwe
De volledige opbrengst van deze Hattemprent komt ten goede aan
Stichting Leergeld Noordoost Veluwe. Deze stichting zorgt ervoor dat alle kinderen altijd mee kunnen doen, bijvoorbeeld door sportkleren, museabezoeken maar ook door schoolreisjes te bekostigen.

Meer informatie en bestellen
De unieke
, ingelijste, gesigneerde en genummerde prent is te bestellen via www.hattemprent.nl .
De Dijkpoort en Ediths activiteiten: https://www.dijkpoorthattem.nl.
De Stichting Leergeld: www.leergeldnoordveluwe.nl
 

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in