Ook Anton Pieck Museum krijgt nu jaarlijks subsidie van gemeente Hattem

Het Anton Pieck Museum in Hattem ontvangt met ingang van 2022 structureel subsidie van de gemeente voor de instandhouding van het eigen museum. Het Nederlands Bakkerijmuseum en Voerman Stadsmuseum Hattem ontvingen deze gemeentelijke bijdrage al.

“Met dit besluit worden alle Hattemse musea gelijk behandeld. Het is van onze kant ook een blijk van waardering voor de belangrijke rol die de drie musea spelen in de Hattemse samenleving”, aldus wethouder Auke Schipper.

Het gaat om een bedrag van EUR 14.000,- per jaar per museum. “We constateerden dat er scheefgroei was ontstaan in de subsidiëring van de musea. Daarover zijn we in gesprek gegaan met het Anton Pieck Museum dat deze subsidie nog niet ontving. Ik ben blij met deze uitkomst”, benadrukt de Hattemer wethouder voor kunst en cultuur.

Dekking meerkosten
De meerkosten worden gedekt uit extra budget voor de post Musea en een aanpassing van de subsidieregeling ‘ondersteuning culturele projecten’. Deze wijzigingen zijn opgenomen in de begroting 2022 van de gemeente, zoals onlangs vastgesteld door de gemeenteraad.

Laat een reactie achter

Plaats alstublieft uw reactie
Vul je naam in